NBA play-off

Prvaci Lakersi opet dobili Phoenix, a Denver i Jokić uz dosta muke poveli protiv Portlanda; potez trenera prema Hrvatu Šariću baš nitko ne razumije, ali...

28.05.2021 u 09:10

Bionic
Reading

LA Lakersi, branitelji NBA titule, poveli su u prvom krugu play-ofa protiv Phoenixa s 2-1 u pobjedama, ali svi su svjesni kako ih je spasila ozljeda ramena Chrisa Paula

U prvoj utakmici Phoenix je potpuno nadigrao Lakerse, ali kada se ozlijedio jedan od najboljih playmakera lige Chris Paul bilo je jasno kako bez njega neće moći.

U trećoj utakmici, koja se igrala u Los Angelesu, Lakersi su bili bolji 109:95. No, od početka utakmice bilo je vidljivo da Chris Paul igra ozlijeđen. Njegov učinak je mizeran, a vidjelo se da ga rame jako boli...

Zanimljivo je spomenuti kako hrvatski košarkaš Dario Šarić nije dobio niti sekunde, a zašto ga se trener odrekao nije jasno jer je imao važnu ulogu u momčadi tijekom sezone (na Šarićevoj poziciji igrao je u većoj minutaži Frank Kaminsky). Taj potez trenera Montyja Williamsa prema Hrvatu Šariću baš nitko ne razumije...

Lakerse su do pobjede vodili Anthony Davis s 34 koša i 11 skokova te LeBron James koji je ostvario učinak od 21 koša, devet asistencija i šest skokova.

Kod Phoenixa najbolji je bio centar Deandre Ayton s 22 koša i 11 skokova. Devin Booker je završio s 19 koševa i šest asistencija.

Odličnu utakmicu odigrali su Portland Trail Blazersi i Denver Nuggetsi, a gosti predvođenim kandidatom za MVP-a Nikolom Jokićem - koji je ostvario učinak od 36 koševa, 11 skokova i pet asistencija -upisali su pobjedu 120:115.

Treba reći kako je u prijelomnim trenucima neizvjesne završnice briljirao je Austin Rivers koji je pogodio četiri trice (5-10) u završnih šest minuta te 16 od ukupno 21 koša ubacio u zadnjoj četvrtini.

Portland je – kao i na prošloj utakmici - predvodio Damien Lillard s 37 koševa (trice 5-16!), dva skoka i pet asistencija. Najbolji BiH igrač Jusuf Nurkić ubacio je 13 koševa uz 13 skokova i šest asistencija.

Dodajmo još kako su Milwaukee Bucksi lako dobili Miami Heat 113:84 te su tako poveli 3-0 u seriji. Do pobjede ih je vodio Khris Middleton s 22 koša i osam skokova. Giannis Antetokounmpo je uz 17 koševa imao i 17 skokova, Jrue Holiday je dodao 19 koševa i 12 asistencija.

Kod Miamija Jimmy Butler je ubacio 19 koešva uz osam skokova i šest asistencija. Bam Adebayo je dodao 17 koševa, osam skokova i četiri asistencije.

NBA doigravanje - rezultati, 27.5.

ISTOČNA KONFERENCIJA

  • Miami (6) - Milwaukee (3) 84-113 (Milwaukee vodi 3-0 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA

  • LA Lakers (7) - Phoenix (2) 109-95 (LA Lakersi vode 2-1 u seriji na četiri pobjede)
  • Portland (6) - Denver (3) 115-120 (Denver vodi 2-1 u seriji na četiri pobjede)
>