NBA DOIGRAVANJE

Prvaci iz Bostona lakoćom izbacili New York

25.04.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Aktualni NBA doprvak Boston prva je momčad koja je ove sezone izborila plasman u konferencijsko polufinale doigravanja najače košarkaške lige na svijetu. Boston je u četvrtom susretu prvog kruga Istočne konferencije u Madison Square Gardenu pobijedio New York Knickse 101:89 i rezultatom 4:0 izborio prolaz

Boston je uoči početka serije bio favorit, no očekivalo se kako bi Knicksi mogli pružiti veći otpor. No, Celticsi nisu imali previše milosti i 'metlom' su isprašili starog rivala. U četvrtom susretu goste su predvodili Kevin Garnett sa 26 koševa i 10 skokova, Rajon Rondo sa 21 košem i 12 asistencija, te Ray Allen sa 14 koševa. U redovima Knicksa istaknuli su se Carmelo Anthony sa 32 koša i 9 skokova, te Amar'e Stoudemire sa 19 koševa i 12 skokova.

'Ispunili smo prvi cilj, što brže preskočiti prvu rundu doigravanja. Dečki su ovu seriju odradili bez greške', kazao je trener pobjedničkog sastava Doc Rivers.

Boston sada čeka pobjednika iz susreta Miami - Philadelphia u kojem Heat vodi 3:1. I momčad s Floride je mogla 'metlom' do prolaza, no Sixersi su u četvrtom susretu slavili 86:82 i produžili nadu. Minutu i pol prije kraja utakmice Miami je vodio 82:76, no uspio je sve prosuti. Domaćin je serijom 10:0 preokrenuo rezultat i bacio u trans 20.000 navijača u dvorani Wells Fargo Center. Trener gostujuće momčadi Erik Spoelstra bio je bijesan nakon utakmice. Njegova momčad je ispustila dobiveno i sada se serija ponovo vraća u Miami, dok se idući suparnik Boston može odmarati.

'Trebali smo ovu utakmicu mirno privesti kraju. Nije mi jasno što se dogodilo mojim igračima', kazao je Spoelstra. U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Louis Williams i Evan Turner sa po 17 koševa, Andre Iguodala je dodao 16, a Elton Brand 15 koševa i 11 skokova. Kod Miamija najefikasniji su bili LeBron James sa 31 košem, sedam skokova i šest asistencija, dok je Dwayne Wade dodao 22 uz osam skokova i četiri asistencije.

New Orleans je u svojoj dvorani pobijedio prvaka Los Angeles Lakerse 93:88 izjednačivši rezultat na 2:2. Najzaslužniji za pobjedu Hornetsa bio je Chris Paul koji je upisao 'triple-double' - 27 koševa, 15 asistencija i 13 skokova, dok je Trevor Ariza dodao 19 koševa. Kod gostiju nitko nije zabio više od 20 koševa. Kobe Bryant je zabio 17 koševa uz očajan šut 5-18, Pau Gasol i Ron Artest dodali su po 16 koševa. Peta utakmica na rasporedu je u utorak u LA-u.

Atlanta je u četvrtom dvoboju pobijedila Orlando 88:85 i sada vodi 3:1. Hawksi su imali 16 koševa viška sredinom druge četvrtine, no na koncu su jedva izborili pobjedu. orlando je imao priliku za produžetak, no Hedo Turkoglu je promašio tricu. Domaćine su predvodili Jamal Crawford sa 25 koševa, Joe Johnson je dodao 20 koševa i devet skokova, dok su najefikasniji igrači Orlanda bili Dwight Howard sa 29 koševa i 17 skokova, te Gilbert Arenas sa 20 koševa. Peta utakmica na rasporedu je u Orlandu u utorak.

ISTOČNA KONFERENCIJA:
Philadelphia - Miami Heat 86:82 (u seriji na četiri pobjede Miami vodi 3:1)
New York - Boston 89:101 (Boston je pobijedio 4:0)
Atlanta - Orlando 88:85 (u seriji na četiri pobjede Atlanta vodi 3:1)

ZAPADNA KONFERENCIJA
New Orleans - LA Lakers 93:88 (U seriji na četiri pobjede rezultat je 2:2)