SUPERSPORT HNL

Prva utakmica 1. kola bez pobjednika, Brodić potopio nade Goričana. Pogledajte golove

23.07.2023 u 20:52

Bionic
Reading

U ogledu 1. kola nove sezone HNL-a nogometaši Gorice i Varaždina su odigrali bez pobjednika 1-1 (1-0) u susretu gdje je domaćin bio bolji u prvom, a gosti u drugom poluvremenu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Gorica je povela pogotkom Nikole Vujnovića u 28. minuti, dok je deset minuta prije kraja Fran Brodić glavom pogodio za podjelu bodova i konačnih 1-1.

Od početka dvoboja energičnije su zaigrali Velikogoričani koji su u sedmoj minuti imali prvu veliku priliku. Majstorović se našao sam pred suparničkim vratima, iskosa, ali je pucao pored vrata.

Nastavila je Gorica napadati, stvorila je još nekoliko obećavajućih situacija, a zasluženo je povela u 28. minuti. Prsima je Stenvoorden proslijedio loptu do Vujnovića koji je bio spretan te pogodio suparničku mrežu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Primljeni pogodak bio je potreban gostima iz Varaždina za razbuđivanje. Do kraja poluvremena se igralo ravnopravno, a najbolju šansu u tom dijelu dvoboja imali su gosti, ali je u 38. minuti Brodić pogodio okvir vrata.

Izvor: Pixsell / Autor: Croatel/MAX Sport

U nastavku utakmice Varaždin je na tragu dobrog kraja prvog poluvremena zaigrao dobro, no dosta su teško gostujući nogometaši stvarali prave prilike. Uglavnom su pokušavali iz daljine, pucali su Pellumbi, Šego i Mitrovski, no sve to je bilo daleko od potencijalnog izjednačenja.

No, bolju igru Varaždin je naplatio u 80. minuti. Boršić je ubacio, a Fran Brodić glavom pogodio za 1-1. Domaći vratar Banić je dirao loptu, ali je nije uspio zaustaviti na putu prema mreži.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja dvoboja fijukala je lopta oko oba vratara. Dvije odlične šanse imale su obje momčadi, pogotovo Kolarić u 90. minuti za Varaždin, ali rezultat se više nije mijenjao i svaka je momčad na startu sezone osvojila po bod.

U prvom susretu premijernog kola nove sezone Hajduk je na maksimirskom stadionu pobijedio Dinamo 2-1. U subotu je Rijeka na Rujevici bila uvjerljiva protiv Rudeša te je slavila s 4-0, kao i Osijek koji je u premijeri na novoj Opus Areni svladao Slaven Belupo 6-1.

  • +7
Supersport HNL: Gorica - Varaždin, 23.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore