'otvorilo' mu se

Najskuplji igrač Osijeka napokon zabio nakon 14 mjeseci 'suše': Ovo je neopisivo...

23.07.2023 u 16:15

Bionic
Reading

Osijek je na otvorenju novog stadiona Opus Arena u 1. kolu SuperSport HNL-a razbio Slaven Belupo čak 6:1. A među strijelcima se napokon našao i Kristijan Lovrić koji je na gol čekao još od 1. svibnja prošle godine

Stigao je Kristijan Lovrić u Osijek u veljači 2022. godine, Gorica je njegovom prodajom zaradila nešto više od dva milijuna eura te je time postao najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti.

No, ostao je Lovrić veliki dužnik jer daleko je od igrača koji je u dresu Gorice 'žario i palio' domaćim prvenstvom, koji je svojim igrama zaslužio i poziv u reprezentaciju! Prošle sezone ga baš nije išlo, ozljede, operacija, pa bolest i loša forma... Nije zabio niti jedan jedini gol!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Posljednji put je Lovrić za Osijek zabio 1. svibnja 2022. godine protiv Istre 1961, a od tada - suša! Koja je trajala više od 14 mjeseci. Sve do jučer, do povijesne subote kad je momčad Osijeka na svom novom stadionu Opus Arena razbila Slaven Belupo 6:1, a Kristijan Lovrić napokon zabio! I to onaj najslađi, zadnji za konačnu pobjedu!

Teško je opisati to veselje, kakav mu je tek kamen od 'sto tona' pao s leđa...

Izjave Kristijan Lovrić i Stjepan Tomas NK Osijek Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube / NK Osijek

'Prva utakmica na novom stadionu, prekrasni navijači, fenomenalna atmosfera, šest golova... Što reći? Šest različitih strijelaca samo govori u prilog tezi da smo se svi bacili na glavu, da smo svi iznimno htjeli vratiti ovim predivnim ljudima na tribinama i ljudima koji su gradili ovaj stadion. Cijelom gradu, klubu, navijačima', rekao je Kristijan Lovrić nakon utakmice te najavio utakmicu kvalifikacija za Konferencijsku ligu:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ali idemo ovu euforiju malo stišati, za četiri dana je nova utakmica. Ovo je nešto prekrasno, neopisivo, ali to je tek početak. Nadam se da je ova utakmica pokazatelj da ćemo se bacati na glavu, za ovaj klub, za ovaj grb, da ćemo napraviti veliki rezultat ove godine. Radili smo puno, naporno, idemo korak po korak. ZTE? Uz naše navijače, uz naš elan, volju, htijenje, mislim da ćemo tu utakmicu odigrati na nivou. Pozivam sve da nam se pridruže, dat ćemo jednako puno kao danas, ako ne i više.'

  • +17
Osijek - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 22.7.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos