'razarač' bruno

Prva 'špica' hrvatske reprezentacije uoči Slovačke: Nisam neki plašljiv tip, ne bojim se slovačkih stopera

14.11.2019 u 19:12

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu (16. studenog, 20.45 sati) na Rujevici protiv Slovačke igra posljednju utakmicu kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine. Dinamov napadač Bruno Petković sigurno će biti u prvih 11 igrača koje će izbornik Zlatko Dalić poslati na teren po pobjedu

'Osjećam se jako dobro. Maksimalno sam spreman i motiviran. Prva utakmica u Slovačkoj ostala mi je u dobrom sjećanju, stvarno smo odigrali odličnu utakmicu. Izdominirali smo ih i to je velika stvar', rekao je Bruno Petković koji je u Trnavi protiv Slovačke zabio gol. Hrvatska je, podsjetimo, tada slavila 4:0.

Dinamov napadač u dresu reprezentacije redovito zabija, utrpao je i dva gola na utakmici protiv Mađarske, a u subotu će se na Rujevici boriti s Interovim braničem Milanom Škriniarom.

'Ne bojim se protivničkih stopera Slovačke, nisam neki plašljiv tip. Imam dosta slobode na terenu, Nenad Bjelica i Zlatko Dalić mi vjeruju i jako mi je drago. Osjećam se dobro', kazao je Bruno uoči odlučujućeg susreta kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine.

Izbornik Zlatko Dalić za ovu je utakmicu pozvao čak četvoricu igrača Dinama - Livakovića, Perića, Petkovića i Oršića.

'To je još jedan dokaz da radimo kvalitetno u klubu. To nije slučajno. Zadovoljni smo kako igramo u Dinamu. Cijela jedna pozitivna priča se stvorila prije godinu dana i sigurno da ima još dečkiju koji su u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti biti u reprezentaciji', razmišlja Bruno Petković te napominje:

  • +3
Trening reprezentacije na Rujevici Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Vjerujem da Hrvatska ide u jako dobrom smjeru, iz nekih svojih analiza vidim svoj napredak. Siguran sam da ću u svakoj drugoj utakmici biti još bolji. Do sada nisam bio klasičan napadač koji do sada nije trpao statistiku. Uvijek sam bio timski igrač i uvijek ću to ostati.'

Na pitanje kog je od hrvatskih napadača najviše cijenio dok je bio mlađi, rekao je da je bilo mnogo dobrih napadača i da nije pratio nijednog od njih posebno.

'Davor Šuker je bio ikona kad sam bio dijete, a tata mi je govorio da ne mogu biti Šuker ako ne pucam s lijevom nogom. Trudio sam se kao dijete i nije mi išlo najbolje, ali sam sad naučio', otkrio je Petković i dodao kako mu je kao malome najdraži ipak bio Brazilac Ronaldo.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj

No, Bruno Petković još nije dao gol na Rujevici, ni u dresu Dinama, ni u reprezentaciji...

'Prošlu utakmicu s Dinamom protiv Rijeke na Rujevici nisam dao gol, ali mislim da sam odigrao izuzetno bitnu rolu u pobjedi Dinama', odgovorio je Bruno Petković i za kraj istaknuo:

'Mi smo favoriti u skupini, ali to trebamo dokazati na terenu.'