BURNO U EMISIJI

Provokativno pitanje za čovjeka koji dijeli kazne u HR nogometu

29.11.2016 u 08:41

Bionic
Reading

Gost HRT-ove emisije 'Stadion' bio je disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić. Povod njegovu sudjelovanju bilo je pojašnjenje kazni za igrača Rijeke Franka Andrijaševića te Hajduk

Podsjećamo, Hajduk je kažnjen igranjem prve sljedeće domaće utakmice bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna, dok je Franko Andrijašević, vezni igrač vodeće momčadi prvenstva Rijeke, kažnjen zbog vrijeđanja suca zabranom igranja u tri utakmice te novčano u iznosu od 5000 kuna.

Sudac Pavličić Bekić je istaknuo da je dosad na svojoj dužnosti donio 300 odluka i zaprimio samo pet žalbi.

Po pitanju slučaja Andrijašević rekao je da je slijedio propisanu proceduru, s obzirom na prijavu delegata da je Franko Andrijašević nakon utakmice došao do suca i vulgarnim rječnikom prekinuo igrače u izražavanju podrške.

Osvrnuo se i na žalbu Rijeke. Izvješće delegata je bilo jasno.

'Tri dana nakon toga nemamo nikako očitovanje ni gospodina Andrijaševića ni Rijeke. Nitko nas nije izvijestio o mogućnosti da se to nije dogodilo, a to što je Rijeka naknadno objavila tu snimku, ja ne mogu znati što će odlučiti drugo stupanjsko tijelo. Ne postoji priča da je to zbog Dinama jer raspored nisam gledao. Znam da je Franko kulturan dečko, inače bi bile i četiri utakmice', rekao je za HRT.

Voditelj emisije Stjepan Balog postavio je provokativno pitanje Pavličiću Bekiću je li možda Dinamov čovjek s obzirom na to kako se nekad deklarirao kao navijač 'modrog' kluba.

'Rado bih bio Dinamov čovjek, ali ne znam što to znači jer ta izjava nema veze s mojom funkcijom u HNS-u. Nevjerojatno da do srijede moja izjava na Facebooku iz 2013. godine da sam dinamovac nije bila problem? Tri i pol godine, kao član arbitraže, biran sam od svih klubova i nikada nisam bio izuzet. Hajduk je ove godine imao 196 baklji odnosno 234 pirotehničkih sredstava. Prema disciplinskom pravilniku, zabranjeno je uporaba bilo kakvih pirotehničkih sredstava u utakmici. Nažalost Hajduk je ove godine recidivist u 15 kola. Dakle svih 15 kola bacane su petarde, baklje.'

Još malo o kazni Hajduku…

‘Hajduk je objašnjavao svojim očitovanjima da je nemoćan spriječiti  pojedince da bacaju baklje i da vrijeđaju na nacionalnoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi ili da pozivaju na nasilje. Ako je upozoravan na zadnje dvije utakmice da je to bilo posljednji put prije pražnjenja tribina, onda ja stvarno ne znam u čemu je problem', izjavio je disciplinski sudac Pavličić Bekić.

'Hajduk nije kažnjen isključivo zbog pirotehnike time da mora igrati pred praznim tribinama, nego se na utakmici prije pozivalo na nasilje. Dvije utakmice prije također.

'Čakija ti ne gine' jednostavno ne može proći. To je bila ta kombinacija koju Hajduk nije poštovao, odnosno navijači', zaključio je
Pavličić Bekić.