FINALE EUROBASKETA - 20.30

Provokacija srpskog izbornika: Slovenci trebaju ponijeti cijelu tablu...

17.09.2017 u 09:38

Bionic
Reading

Na Eurobasketu u Istanbulu je danas posljednji dan, a o zlatu će odlučivati utakmica između Slovenije i Srbije (20.30 sati)

Na Eurobasketu u Istanbulu je danas posljednji dan, a o zlatu će odlučivati utakmica između Slovenije i Srbije (20.30 sati) Hrvatska se od turnira oprostila već u osmini finala, ali zato naši susjedi imaju razloga za zadovoljstvo. Osakaćena zbog ozljeda i otkaza Srbija došla je korak do raja, a još impresivnija je bila Slovenija koja je s čistih 8-0 osigurala svoju prvu medalju u povijesti s EP-a, a sada ima priliku da ona bude zlatnog sjaja.

Srpski izbornik Đorđević u ranijim istupima ulogu favoirta prepustio je suparniku, ali njegov kolega na klupi Slovenije Igor Kokoškov ne misli nasjesti.

'Znam šta je rekao novinarima, a što u svlačionici. Mi ne čitamo medije, normalno da postoji poštovanje prema protivniku, ali siguran sam da je na zatvorenom sastanku rekao 'Daj da pregazimo ove Slovence' i zato ne može me prevariti', rekao je Kokoškov te dodao:

'Đorđević ima od mene mnogo veće iskustvo, kao igrač i kao trener, u ovakvim situacijama. Njegova karizma i znanje donose veliku kvalitetu Srbiji, ja to iskustvo nemam jer se nalazim pred prvim finalom. No želim da se koncentriramo na male stvari i ne čitamo medije kako bi glava bila čista. Energija i motiv neće biti dovoljni, moramo odigrati kvalitetno i biti šuterski raspoloženi kao protiv Latvije i Španjolske.'

  • +16
Slovenija - Španjolska, polufinale Eurobasketa 2017. Izvor: Reuters / Autor: OSMAN ORSAL

A što sve kaže Saša Đorđević?

'Apsolutno zasluženo finale. Pokazali smo mnogo, ali ne sve. Imamo prostora za poboljšanja, bez obzira što je u četvrtfinalu i polufinalu obrana bila na dosta visokoj razini. To i dalje treba biti cilj, da dečki shvate kako jedino obranom možemo do trofeja. Ovo sanjamo, za ovo radimo, ne treba stati na ovome. Respekt prema Sloveniji, odlično su vođeni, imaju entuzijazam i sa tribina, koji je vjetar u leđa bio i nama u dvije ranije utakmice. Svatko tko je došao sa srpskom zastavom, dao nam je veliku snagu', pričao je izbornik Srbije .

Nešto o Sloveniji...

'Igrali su impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igra brzo. Mi smo drugi protivnik. Mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo sa našim oružjem, kome je drago, neka dođe u bitku. Naša hrabrost i sigurnost, to nam treba', poručio je Đorđević.

  • +3
Eurbasket, polufinale: Srbija - Rusija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Za kraj Đorđevićeva provokacija ili šala, zavisi iz kojeg se kuta gleda.

'Znate ono u Americi kad režu mrežice kada osvoje titulu? Pa, možda Slovenci trebaju ponijeti cijelu tablu. Ja u svojoj karijeri nisam vidio toliko šuteva za tri poena od table,' poručio je Đorđević koji je tako aludirao da je Slovenija imala dosta sretno pogođenih šuteva na turniru.