KREĆU HRVATI

Protiv Rumunja bez Duvnjaka i Kopljara

14.01.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Izbornik Slavko Goluža u prvoj utakmici reprezentacije na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj neće moći računati na Domagoja Duvnjaka i Marka Kopljara, no i bez tog dvojca pobjeda protiv Rumunja ne bi smjela dolaziti u pitanje

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorit će natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj utakmicom protiv Rumunjske. Ma koliko se činilo da je to dobar ždrijeb, jer Rumunji realno nisu ni približno kvalitetni suparnici, ipak valja biti oprezan, baš kao što je to i izbornik Slavko Goluža. Tradicionalna je stvar ta da je Hrvatima najteže igrati prvu utakmicu na turniru, pa u tom svjetlu treba sagledavati i premijeru na sjeveru Europe.

Kad se spomenutoj tradiciji pridodaju i loše vijesti iz stožera, a koje se odnose na uklještenje živca Domagoja Duvnjaka i bol ispod rebara Marka Kopljara, zbog čega su obojica jučer završila u bolnici, tada je jasan oprez. Ipak, i bez njih dvojice Hrvatska je veliki favorit i sve osim pobjede od barem pet golova razlike bilo bi super iznenađenje.

'Prikupili smo sve informacije o Rumunjima, analizirali detalje njihove igre i pripremili dobru taktiku za njih. Siguran sam da će nas napasti s dva pivota u tranziciji i opasnim šuterom Csepreghijem, a branit će se sa 6-0 i zonom 5-1', kazao je uoči utakmice Slavko Goluža, naglašavajući umjereni optimizam.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati, igra se u Malmöu, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti i na tportalu.