KVALIFIKACIJE ZA OI

Protiv Bahreina trebamo odmor, ali opuštanje - nikako!

09.04.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Bili su Arapi u igri oko 45 minuta, ali se raspali u zadnjih 10. Sigurno se puno umorili i pitanje je kako će izgledati danas (dvoboj počinje u 18 sati), posebno jer će ih Hrvatska stisnuti od početka

Sada je manje bitno je li bilo očekivano ili. Hrvatska je izgubila od Danske najviše zahvaljujući sebi i vlastitim pogreškama, najmanje zahvaljujući igri Danske. Nakon tih 60 minuta vjerojatno će najglasniji biti kritičari Željka Babića, koji je opet imao neke stvari pomalo teško objašnjive. Od forsiranja 5-1 obrane, preko ogromne minutaže Pavloviću kojem je to prva 'takva' utakmica, pa do uvođenja Karačića tek pred kraj, kada je sve bilo manje-više gotovo.

'Utakmica podijeljena u dva dijela. U prvom smo igrali odličnu obranu, imali vratara, ali iz toga malo profitirali. U nastavku smo radili greške koje ne bi smjeli raditi na ovoj razini i u ovakvim utakmicama - govorio je trener Hrvatske, a nakon toga je branio i mladog Pavlovića, odnosno svoju odluku da ga uvode'.

'On je budućnost našeg rukometa i trebamo ga odgajati, a mi smo već pokazivali da nas nije strah uvoditi mlade igrače'.

Danci su vodili 11:9 na odmoru, iako je Stevanović branio čudesno, no četiri promašena penala i brojni ziceri, na ovoj razini, nikad ne prođu nekažnjeno. Čupić je po tko zna koji put nestao u velikoj utakmici, Horvat je promašio dva penala, a kada je Hrvatska već odlučila darovati, onda je Mikkel Hansen u drugom poluvremenu rekao 'dosta' i preuzeo stvari u svoje ruke. Utrpao je 8 od 13 šutova, ali namjestio još vjerojatno toliko golova i bio junak danske večeri. Uz briljantnu rolu Søndergaarda u nastavku (5/7), nakon što je zamijenio Madsa Christiansena i pokazao da je falio reprezentaciju proteklih godinu dana koliko ga nije bilo.

Babić je odmah nakon utakmice zatražio ozbiljnost pred Bahrain, što će vjerojatno i dobiti jer su svi vidjeli kako su Arapi prilično ozbiljni ako im se pruži i malo prostora, što je Norveška jučer uradila i onda strahovala 40-ak minuta. No isto tako je realno očekivati da Babić maksimalno smanji minutažu Duvnjaka jer je igrao sinoć 50 minuta, a sutra je meč odluke. Protiv Bahreina njegovu rolu mogu nadomjestiti Pavlović, Cindrić i Karačić, a vjerojatno će i Mandalinić zaigrati. Jedini koji sinoć nije ušao. Pavlovića svakako trebao očekivati s velikom minutažom jer će vjerojatno dio utakmice odraditi i na lijevom krilu, Štrlek je sinoć igrao preko 58 minuta i nema smisla ubijati čovjeka pred utakmicu odluke.

Kopljar je još jedan veliki kandidat za odmor. Njegovo koljeno nije bajno, sinoć je igrao uglavnom samo obranu, a prema riječima Babića, koje je prenio Ćavar u prijenosu na Doma TV, Buntić je zbog iskustva dobio prednost u odnosu na Šebetića.

Druga momčad Azije jučer je igrala više od 40 minuta egal utakmicu protiv Norveške. Ali to treba staviti na dušu Norvežana koji su bili užasni u obrani u prvom dijelu, zapravo u velikom dijelu meča, bez ikakve želje da naprave pošteni faul. Bahreinci, koje ovdje vodi ipak Alžirac Bouanani, a ne Španjolac Barbeito o kojem smo pisali ranije, bušili su obranu i golmane Norvežana kako su htjeli. Zabili dosta golova i iz kontri, na tehničke greške Norvežana.

'Pali smo u drugom dijelu i dopustili Dancima njihovo glavno oružje, kontru i polukontru. Sada se trebamo odmoriti, dobiti dvije utakmice i otići na Olimpijadu', rekao je Luka Cindrić.

Međutim na takvu njihovu efikasnost i igru nikako ne treba računati u nastavku turnira. Bila je to posljedica očajnog pristupa rivala, a kada je Norveška maksimalno stisnula, u roku 10 minuta stvorila je u završnici 7 razlike. Mada treba priznati da je Bahrein tu već puknuo i ostao bez snage.

Osim golmana Abdulle (9/44), 60 minuta odigrao je i desno krilo Bilal Askani. Srednjak Husain Al Sayyad, momak razornog šuta, odigrao je 49, dok su pivot Hasan Al Fardan i lijevi bek Jasim Al Salatna bili na 44. Oni nisu naviknuli igrati dvije ovako teške utakmice u dva dana, jučer su se sigurno strahovito potrošili i veliko je pitanje kakvi će izgledati danas. Hrvatska im neće darovati sve što su dobili kontra Norveške.