KAUBOJI VS. GAUČI

Protiv Argentine se ne smiju prosuti bodovi

22.01.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Bolni poraz od Danske u prvom krugu natjecanja na svjetskom prvenstvu je arhiviran. Nakon dana odmora pred izabranicima Slavka Goluže je ogled s Argentinom u kojem Balić i društvo imaju imperativ pobjede

Računica je jasna – ako hrvatska rukometna reprezentacija želi u borbu za medalje, mora pobijediti preostale tri utakmice drugog kruga svjetskog prvenstva. Na tom putu prvi će nam se suprotstaviti Argentinci, i to danas u 18.45 sati.

Dosta je već napisano o igri protiv Danske. Igri koja se potpuno raspala u drugom poluvremenu. No ne valja plakati za propuštenim, važno je samo da su igrači i izbornik naučili nešto iz te utakmice. Ono što se protiv Argentine ne smije dogoditi jest prosipanje bodova. Sve osim pobjede hrvatske će rukometaše dovesti u vrlo tešku situaciju.

'Argentinci su jedna vrlo ozbiljna momčad, što su pokazali već na turniru u Parizu. Njihov ulazak u drugi krug nije iznenađenje ni za koga tko se razumije u rukomet. Argentinci su neugodni protivnici, brzi, dosta agresivni i pokretljivi. Posebnost im je to što imaju jednog malog srednjeg igrača, brzog i eksplozivnog. No dobro smo ih analizirali i spremni smo za prvu pobjedu u drugom krugu', najavio je današnji ogled izbornik Goluža.

Nemojmo se zavaravati, upravo ti 'gauči' su dobili već jednom Hrvatsku i to na svjetskom prvenstvu 2003. godine u Portugalu kada smo došli do zlata. Podcjenjivanja ne smije biti, a u tom će se slučaju i do pobjede doći lakše.