WIMBLEDON

Prosvjednici upadaju na terene i prekidaju susrete. Pogledajte kakav kaos rade

05.07.2023 u 18:36

Bionic
Reading

Organizatori Wimbledona imaju silne problme sa satnicom i rasporedom natjecanja zbog kiše koja tradicionalno pravi probleme na najpoznatijem teniskom turniru na svijetu

Ako su prekidi susreta zbog kiše uobičajena pojava, ono što se danas dogodilo na susretu bugarskog tenisača Grigora Dimitrova i Japanca Shoa Shimabukuroa spada u rubriku vjerovali ili ne.

Nepozvani gosti upali su na teren broj 18 u drugom setu i po terenu razbacali konfete i puzzle i to s motivom glavnog terena Wimbledona. U kutiji je bilo 1000 komada slagalice, valjda kako bi skupljanje trajalo što duže, a samim tim i prekid.

Eko prosvjednik je zatim sjeo na teren, da bi ga potom zaštitari izveli van, a nakon toga i uhitili službenici Metropolitanske policije.

Moglo se čuti gledatelje kako zvižde i viču 'gubitnici' i 'jeste li zadovoljni sami sa sobom' dok su prosvjednici, koji su nosili bijele Just Stop Oil majice, odvedeni s lisicama na rukama.

OVDJE pogledajte trenutak kada su upali na teren.

Par - Deborah Wilde, umirovljena učiteljica iz Londona, i Simon Milner-Edwards, umirovljeni glazbenik iz Manchestera - djelovali su mirno dok su ih policajci odvodili, a on je rekao kako se osjeća 'apsolutno dobro' zbog uhićenja te dodao kako bi 'istrčao ispred automobila da spasi svoje unuke', javljaju britanski mediji.

U međuvremenu se isto dogodilo i na drugom terenu gdje se održavao meč između Katie Boulter i Darije Saville. Šačica dobro organiziranih ljudi tako je zadala velike probleme organizatorima, ali i pod povećalo stavila mjere sigurnosti jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu.