riječ kapetana

Proslavljeni Petar Metličić otvoreno je odgovorio izborniku Horvatu; je li ovo kraj njihovog obračuna?

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.01.2022 21:11
  • Objavljeno 24.01.2022 u 21:11
Bionic
Reading

Nekadašnji kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Petar Metličić izazvao je pravu buru reakcija nakon što je u programu RTL televizije oštro komentirao igru i pristup 'kauboja' u porazu od Crne Gore

Podsjetimo, izbornik Hrvoje Horvat je nakon poraza od Danske izjavio kako su njegovi izabranici 'začepili usta svima koji su govorili o nedostatku borbenosti'. No, Horvat kao da je zaboravio da su 'kauboji', bez obzira na to što su protiv Danske odigrali puno bolju utakmicu nego protiv Crnogoraca, svejedno izgubili... Ta je njegova izjava izazvala burnu reakciju Petra Metličića.

'Mislim da je najvažnije, kako njemu tako i svim izbornicima da se bave svojim momčadima, a manje onime što je netko govori. Jer, kad imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraš za nešto i s time se trebaš nositi. Ako ne možeš tu biti, onda se makneš. To je jednostavno tako', komentirao je prije dva dana Petar Metličić u programu RTL televizije stanje u hrvatskoj reprezentaciji i izjave izbornika Hrvoja Horvata nakon vezanih poraza 'kauboja' od Crne Gore i Danske.

'Mi ovdje svi želimo dobro hrvatskoj reprezentaciji, ali to su činjenice koje su se desile i koje čovjek, kad radi neki posao, mora prihvatiti jer ima odgovornost. I to je sve. Nitko ovdje nikoga ne mrzi', zaključio je Metličić.

  • +41
Hrvatska - Island, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Te su izjave legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije izazvale pravu buru reakcija, činilo se kako će ovaj sukob u javnom i rukometnom prostoru nepotrebno eskalirati. Pokušavao je kasnije izbornik Horvat 'stati na loptu', pojasniti neke svoje izjave, a sada je to učinio i sam Petar Metličić.

Na pitanje u večerašnjoj RTL-ovoj emisiji ima li komentara na izbornikovu izjavu, Metličić je bio više nego jasan.

  • +23
EP rukomet: Hrvatska-Danska, 22.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Mislim da je sve rečeno. Sve ostalo je nepotrebno komentirati. Greške svatko radi, a tko je što rekao je manje bitno. Nisam nikoga uvrijedio niti ću to ikada napraviti. Točka!', zaključio je Petar Metličić.

Hoće li to biti dovoljno da se ovaj obračun konačno završi? Hm, nekako nismo sigurni...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal