BITKA ZA IZBORNIKA

Prosinečkom konkurencija ugledni stručnjak

22.07.2014 u 13:38

Bionic
Reading

Donedavni trener škotskog prvaka Celtica Neil Lennon kandidat je za izbornika Južne Koreje, izvještavaju mediji u toj zemlji...

Južnokorejski su nogometaši na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu završili nastup u prvom krugu sa samo jednim bodom, osvojenim u dvoboju protiv Rusije. Izbornik Hong Myung-bo je nakon povratka iz Brazila podnio ostavku, a slijedio ga je i direktor reprezentacije Hwangbo Kwan.

Pred čelnicima Južnokorejskog nogometnog saveza sada je izbor novog vodstva reprezentacije, a posljednjih se dana među kandidatima za izbornika spominjao i hrvatski stručnjak Robert Prosinečki koji je bez posla nakon odlaska iz turskog Kayserispora. Konkurent za posao bi mu mogao biti 43-godišnji Lennon koji je sa Celticom osvojio pet naslova škotskog prvaka. Ipak, čini se da Korejci neće žuriti s imenovanjem Hongova nasljednika.

'Postigli smo konsenzus da ne smijemo žuriti s imenovanjem novog izbornika. Znam da se možda čini kako odugovlačimo, ali dogovorili smo se da ćemo biti oprezni', izjavio je dužnosnik saveza Lee Hae-doo.

Južna Koreja u rujnu ima u planu prijateljske utakmice protiv Venezuele i Urugvaja, pa je za očekivati da će dotada biti imenovan novi izbornik.