NAKON 'VEČITOG' DERBIJA

Prosinečki sretan zbog Zvezde, a u Hrvatsku vjeruje

22.03.2012 u 21:05

Bionic
Reading

Robert Prosinečki u svom petom 'večitom' derbiju na klupi Crvene zvezde došao je do druge, ali najvrednije pobjede

U prvoj utakmici polufinala kupa Zvezda je na Marakani svladala Partizan sa 2:0. Sreću Žutog najbolje je opisala njegova reakcija nakon drugoga gola, kada je u stilu Slavena Bilića na EP-u 2008. u utakmici protiv Turske poletio u zagrljaj svojim pomoćnicima. Dan poslije Žuti je priznao:

'Neću kriti da nas je pomazila sreća. No, nakon dva dana ionako će se pamtiti samo rezultat, a ne dojam. Nije lako pobijediti Partizan, iskusna je to momčad koja najčešće pobjeđuje u presudnim utakmicama', rekao je Žuti.

Stadion rasprodan

Marakana je u srijedu skandirala Prosinečkom, a njega je fascinirala atmosfera koju je napravilo više od 48.000 navijača.

'Velika je financijska kriza i u klubu i u Srbiji, nitko nema para, ali ljudi su svejedno bili presretni nakon naše pobjede. Pa ostali su skandirati sat vremena nakon zadnjeg sučeva zvižduka', divio se Prosinečki

Žuti se nakon utakmice srdačno pozdravio s trenerom Partizana Avramom Grantom, no nije se želio uspoređivati s Izraelcem.

'Grant je veliki trener, uostalom, vodio je i Chelsea. No, ne mogu se uspoređivati s njim. Uostalom, on ima 900.000 eura godišnju plaću (Žuti u Zvezdi ima 144.000 eura godišnje, nap. a.). No, ja u Zvezdi nisam zbog novca', zaključio je Žuti.

Vjeruje u Hrvatsku na EP-u

Pobjedu Crvene zvezde malo je zasjenilo skandalozno ponašanje njezinih igrača na kraju utakmice. Naime, dio njih došao je podno sjeverne tribine te zajedno s Delijama vrijeđao Partizan. Vratar Zvezde Bajković urlikao je u mikrofon: 'Jebi grobare, jebi grobare', a potom i 'Grobari, je l' nas čujete? Vi ste pič.. najveće'.

Nedavni derbi Dinama i Hajduka Prosinečki nije gledao, jer je u to vrijeme 'skautirao' Partizan, no zato je na TV-u pratio poraz Hrvatske od Švedske (1:3).

'Ne volim prijateljske utakmice, one su obično najgora stvar za klubove i reprezentaciju. Modrić je bio vrlo umoran, zato je igrao u drugoj brzini. No, uopće ne dvojim da ćemo na EP-u dobro igrati', rekao je Prosinečki.