preopterećenje

Je li trener Barcelone krivac što je Rakitić izgubljen za Hrvatsku uoči Wembleyja?

17.11.2018 u 16:41

Bionic
Reading

Ivan Rakitić zbog istegnuća tetive trebao bi izbivati s terena dva do tri tjedna, a u Španjolskoj se pitaju je li do ozljede došlo zbog pretjeranog broja odigranih utakmica ove sezone...

Hrvatska je ostala bez jednog od svojih ključnih nogometaša uoči obračuna s Engleskom na Wembleyju ove nedjelje. Ivan Rakitić osjetio je bol tijekom dvoboja sa Španjolskom, a liječnički pregled pokazao je da se radi o istegnuću tetive zbog kojeg će se morati suzdržati od nogometa dva do tri tjedna.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naš 30-godišnji veznjak odigrao je u 2018. godini čak 59 utakmica i najkorišteniji je nogometaš Barcelone pa se u Španjolskoj s pravom pitaju je li ova ozljeda rezultat preopterećenja od strane Ernesta Valverdea koji ga je forsirao u gotovo svakoj utakmici otkad je preuzeo klupu katalonskog kluba.

Rakitić odrađuje suspeziju na sljedećoj utakmici Barcelone u Primeri, onoj protiv Atletica, a vjeruje se da bi mogao propustiti i susrete protiv Villarreala i PSV-a.

Moglo bi zbog ove ozljede doći u pitanje njegovo rušenje osobnog rekorda od 63 odigrane utakmice iz 2018. godine, ali puno je gore to što se ozljeda dogodila baš uoči tako bitnog dvoboja hrvatske reprezentacije, a vidjeli smo u rujnu koliko su naši ranjivi kad im nedostaju važni prvotimci...