NOVA ZVEZDA

Prosinečki: Nevjerojatno, oni ne znaju pobjeđivati

14.12.2010 u 12:39

Bionic
Reading

Pet dana nakon preuzimanja uloge trenera Crvene zvezde, Robert Prosinečki je krenuo u slaganje mozaika koji bi trebao rezultirati povratkom nekada velikog kluba na staze uspjeha

Prosinečki se vratio s odmora u Zagrebu i srpskim medijima ponudio svoje viđenje ključnog problema u crveno-bijeloj momčadi.

'Gledao sam snimke i dolazim do zaključka da Zvezdini igrači nemaju pobjednički mentalitet. Meni je to nepojmljivo, ali oni ne znaju pobjeđivati. To je moj prvi zadatak, a prednost mi je što sam to u karijeri jako dobro svladao', kaže Žuti za Večernje novosti.

Mnogi u Srbiji su se nasmijali kada je Prosinečki najavio da će od Zvezde napraviti malu Barcelonu.

'Jedna je Barcelona, i to se ne može kopirati, jer imaju uhodan sustav već 25 godina, ali tražit ću pas igru te disciplinu u igri. Zvezda je uvijek, posebno na Marakani, bila prepoznatljiva po traženju dominacije kroz igru. Jasno je da to ne ide preko noći, ali u kratkom roku neću tražiti alibi. Nisam takav tip. Znam kakav je Partizan, gdje smo mi, kolika je njihova prednost i vjerujem da je sve moguće.'

Zvezda dovodi prekooceanska pojačanja i traži još jednog stopera, a Prosinečki još ne želi objaviti tko će mu biti pomoćnici na užarenoj Zvezdinoj klupi, koja je u ovoj godini već 'progutala' trojicu trenera.