SVE MANJE PARA

Proračun HOO-a umanjen za 16,2 milijuna kuna

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 22.04.2009 14:46
  • Objavljeno 22.04.2009 u 14:39
Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev

Sabor RH je početkom travnja donio izmjene i dopune Državnog proračuna, a sredstva za poticanje programa javnih potreba sporta umanjena su za 3,1 milijun kuna. Zbog toga je Vijeće HOO-a promijenilo proračun za 2009. i to jednoglasnom odlukom

Članovi Vijeća hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) jednoglasno su prihvatili rebalans proračuna za 2009. godinu koji se umanjuje za 16.2 milijuna kuna, te planirani proračun sada iznosi 137.5 milijuna kuna, koji se upućuje Skupštini na usvajanje.

'HOO je kao korisnik državnog proračuna morao pristupiti rebalansu proračuna, a pritom smo vodili računa da se ne ugrozi niti jedan nastup naših sportaša na predstojećim natjecanjima', rekao je na Vijeću predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Smanjena su sredstva za plaće djelatnika HOO-a i NSS-a za 6 posto, programi HOO-a smanjeni su u rasponu od 10 do 30 posto, informatizacija 10 posto, nabavka opreme 30 posto, marketinške i promidžbene aktivnosti 20 posto, izdavačka djelatnost i informiranje za 12 posto, sredstva za Hrvatsku olimpijsku akademiju 10 posto te za programe lokalnog sporta 15 posto. Također smanjena su sredstva za programe nacionalnih sportskih saveza za 10 posto u odnosu na početni plan.

Na dnevnom redu Vijeća bilo je i programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2008. godinu, koju je, prema riječima predsjednika Mateše, HOO završio pozitivno, a radilo se o olimpijskoj godini.

'Posebno smo ponosni što se u izvješću spominju i razvojni programi HOO-a za sportaše kao i programi sufinanciranja rada trenera, iz kojeg se vidi kako u Hrvatskoj ne postoji kvalitetan i perspektivan sportaš mlađi od 12 godina, a da nije u razvojnim programima HOO-a', zaključio je Mateša.

Hrvatska poduzetnica Urana Mudronja, koja dugi niz godina živi i radi u Pescari, imenovana je mediteranskim attacheom hrvatske mediteranske delegacije na XVI. Mediteranskim igrama u Pescari, koje će se održati od 25.lipnja do 5.srpnja.
Imenovana je i Komisija za pripremu izbora glavnog tajnika HOO-a u sastavu Danko Radić, Slavko Goluža, Nada Senčar, Marijan Klanac i Zvjezdana Tuma Pavlov. Naime, sadašnjem glavnom tajniku Josipu Čopu četverogodišnji mandat ističe 17. lipnja ove godine, a procedura bi trebala započeti mjesec dana ranije.

Vijeće HOO-a donijelo je odluku da se sredstva iz predolimpijskog programa HOO-a za olimpijsku Sandru Paović za 2009. godinu u iznosu od 43.000 kuna doznače HSTS-u za pomoć u rehabilitaciji i liječenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi