JE LI OVO ISTINA?

Propao najveći boksački spektakl godine, a to znači da ćemo u 2021. imati megaborbu za ujedinjene svih najvažnijih teškaških titula

10.10.2020 u 18:57

Bionic
Reading

Iz britanskih medija dolazi velika boksačka vijest, odnosno da je propao meč Tysona Furyja i Deontayja Wildera

'Tyson Fury i Anthony Joshua idu prema 2021. i megaborbi za ujedinjenje teškaških titula. Trilogija koja nam je u prosincu trebala donijeti novu bitku 'Kralja Cigana' i Deontaya Wildera neće se dogoditi', stoji u uvodu teksta na Daily Mailu.

Dio britanskih medija tvrdi da je Wilderu isteklo, a dio da mu uskoro istječe ugovorom zajamčeno pravo na novi meč s Furyjem.

'Izvori s obje strane Atlantika potvrdili su danas (subota) da je treći susret Furyja i Wildera otkazan', dodaje Daily Mail.

Navodno će 'Kralj Cigana' sada odraditi jednu 'lakšu' obranu WBC-ovog naslova kako bi se zagrijao za ono što slijedi iduće godine. Datum tog meča nije poznat, ali Britanci navode da će se to dogoditi prije Božića.

S druge strane, Joshua će svoje WBA, IBF i WBO titule braniti protiv Kubrata Puleva u okršaju koji nas čeka 12. prosinca.

Pod pretpostavkom da obje teškaške zvijezde upišu pobjede u idućim nastupima, njihov meč trebali bismo gledati na proljeće i to vjerojatno u Engleskoj na Wembley stadionu, pod uvjetom da do tada tamošnje vlasti ukinu ograničenja koja trenutno vrijede za navijače. Kao preostale opcije u ovim se trenucima spominju Bliski istok i Kina, piše Fight Site.

Podsjetimo, predstavnici Furyja i Joshue još su ranije ove godine dogovorili financijske uvjete za održavanje čak dva međusobna okršaja u 2021., a britanski mediji javili su da su obje strane pristale na 50-50 raspodjelu novca.

World Boxing News ekspresno je nakon 'bombe' iz Velike Britanije kontaktirao Shellyja Finkela, jednog od menadžera američkog nokautera i on tvrdi da je borba 'Brončanog bombardera' i 'Kralja Cigana' i dalje u igri.

'To jednostavno nije istina (da je ugovor istekao). Deontay Wilder će se u prosincu boriti s Tysonom Furyjem. Još uvijek radimo na toj borbi i javit ćemo vam nove informacije', rekao je Finkel za WBN.