potraga se nastavlja

Pronađeni dijelovi zrakoplova u kojem je nestao argentinski nogometaš Emiliano Sala

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 30.01.2019 17:02
  • Objavljeno 30.01.2019 u 17:02
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Na obali Normandije pronađena su dva jastuka za sjedenje za koja se vjeruje kako su pripadala zrakoplovu u kojem su prošlog ponedjeljka nestali pilot i argentinski nogometaš Emiliano Sala...

Jedan jastuk je pronađen na plaži blizu mjesta Surainville na poluotoku Cotentin na francuskoj obali La Manchea, a drugi malo dalje.

Francuski istražitelji o svemu su obavijestili englesku agenciju Air Accidents Investigation Branch (AAIB), a istraga je utvrdila kako se najvjerojatnije radi o jastucima iz nestalog zrakoplova.

'Francuska agencija BEA javila nam je kako je pronađen dio sjedala na plaži kraj Surainvillea. Nešto kasnije tog dana pronađen je i drugi jastuk od sjedala. Preliminarna istraga utvrdila je kako se vjerojatno radi o jastucima iz nestalog avion', stoji u priopćenju AAIB-a.

Nakon toga, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu odredila je područje od četiri nautičke milje koje će se pretraživati čim to dopuste vremenske prilike.

Zrakoplov je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff u prošli ponedjeljak navečer. Emiliano Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura pa je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Na povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i od tada mu nema niti traga.

Potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim do sada nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživelih izuzetno male.

Salina obitelj nije se željela pomiriti s tom odlukom, pa je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu. Angažiran je i ugledni pomorski znanstvenik David Mearns, a u pomoć su uskočili i brojni nogometaši s donacijama kako bi se potraga nastavila.