ETO ODGOVORA

Pronađena rješenja ključnih problema Nike Kovača!

07.06.2014 u 19:17

  • +17

Prijateljska utakmica Hrvatska -Australija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Lijevi bek, zadnji vezni i napadač tri su pozicije koje ostaju upitne prije utakmice protiv Brazila. Nakon glasanja naših analitičara, pronađena su rješenja

Kako je napisao i nakon utakmice protiv Australije naš kolega Aleksandar Holiga (tekst pročitajte OVDJE), Kovaču predstoje tri odluke. Možda ih on sam zna, ali ih je dosad sakrio od javnosti.

Nakon glasanja na našem community portalu Tribina.hr, rješenja su pronađena; na mjesto lijevog beka trebao bi doći Šime Vrsaljko, koji se pokazao kao najbolje opcija ispred Vedrana Ćorluke.

Mjesto zadnjeg veznog trebalo bi pripasti Ognjenu Vukojeviću, koji je dobio više povjerenja od drugoplasiranog Brozović, dok bi 'devetku' trebao dobiti Eduardo da Silva, kojem su naši analitičari tek malko skloniji više od Ivice Olića.


Što se moglo vidjeti dobro, a što loše u utakmici protiv Australije, te kako bi Kovač mogao doći do ovih odgovora, napisao je naš član BruceWayne:

'Igra protiv Australije pokazala je neke stvari koje sigurno nećemo vidjeti protiv Brazila:

Ozljeda Pranjića koji u 5 dana vjerujem neće se moći oporaviti jer je ipak taj udarac bio prejak. Australci su strašno bili nabrijani na našu ekipu, što je najavio i njihov kapetan Cahill izjavom u novinama.

Domagoj Vida je daleko od prvog sastava: Protiv Australaca možda i najgori naš igrač, jednostavno nije razina prvog sastava i vjerujem da će ga izbornik koristiti samo pod 'mus'.

Eduardo da Silva nije krilo. Čemu stavljati drugog strijelca u povijesti Hrvatske na krilnu poziciju gdje on sa svojim godinama (31), više nije toliko ni brz ni agilan, a budimo iskreno, na krilu nije napravio ništa jer jednostavno on nije krilo.

Jelavić nije igrač za prvi sastav. Jelavić nije igrač koji može igrati sam. Ona suluda nabacivanja u sredini, a imamo takve majstore nogometne igre, stvarno nam ne trebaju. Uz to, Jelavić ostaje često sam i njemu treba podrška. Tu je bila ideja postaviti Eduarda kao drugu špicu a Srni ostaviti cijelu desnu stranu. Pokazalo se kao loša odluka, jer Srna više nije toliko brz da može cijelu stranu pokriti, godine su ipak tu.


Da ne bi sve bilo loše, vidjelo se i nekih dobrih stvari:

1. Vrsaljko može na lijevom beku. Nažalost, Pranjić se morao ozlijediti da bi Kovač to shvatio. U tih 20 minuta Leckie i Franjić su radili dar-mar po toj našoj lijevoj strani i dovoljno rekli o tome da li je Pranjić sposoban odigrati beka. Krilo već da, bilo bi idealno gledati kombinaciju Pranjića i Vrsaljka, nažalost ništa od toga.

2. Brozovića kao zadnji veznog, konačno smo to dočekali. Odigrao je jako dobro za debi. Jak, pravovremen, neimpresioniran, brz i dovoljno tehnički dobar da napravi prvi korak u našim akcijama.

Ono što smo svi htjeli vidjeti, je naš čarobni trio u sredini, to opet nismo uspjeli vidjeti. Znači li to da nećemo igrati sa trojicom kreatora u sredini, ne znam…'