Liga Nacija

Procurio je sastav Francuske za susret s Hrvatskom; 'Vatreni' imaju povijesnu šansu protiv protivnika kojeg nikada nisu pobijedili

08.09.2020 u 17:10

Bionic
Reading

Francuska bi trebala istrčati u sastavu Lloris - Hernandez, Lenglet, Upamecano - Mendy, N'Zonzi, Kante, Sissoko - Griezmann - Ben Yedder, Martial

Francuska i Hrvatska će danas u 20:45 na Saint-Denisu odmjeriti snage u 2. kolu skupine A3 Lige nacija. 'Vatreni' će tražiti iskupljenje nakon poraza od visokih 4:1 protiv Portugala iz 1. kola u kojem su Francuzi s minimalnih 1:0 pobijedili Švedsku.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO

Ovo će biti sedmi međusobni susret Francuske i Hrvatske, a naša reprezentacija još niti jednom u proteklih šest susreta nije slavila. Upisali smo četiri poraza i dva neriješena rezultata uz gol razliku 5:13. Zadnji puta kada smo igrali s Francuskom smo poraženi s 4:2 u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Iako smo djelovali kao bolji sastav, nespretno i nesretno smo se doveli u probleme i upisali težak poraz. Mandžukić je u 18. minuti zabio autogol, a do izjednačenja nas je doveo Perišić u 28. minuti da bi Griezmann 10 minuta kasnije iz dvojbenog penala doveo Francuze ponovno u vodstvo. Posao su dovršili Pogba i Mbappé u 59. i 65. minuti, a konačnih 4:2 je postavio Mandžukić u 69. minuti.

Dobra vijest za Hrvatsku je da će iz te postave Francuske danas istrčati tek trojica, a to su Griezmann, Lloris i Kante. Francuski izbornik Didier Deschamps morat će rotirati i sastav koji je pobijedio Švedsku. Kylian Mbappé je otpao zbog koronavirusa koji je pokupio u PSG-u, a njega će zamijeniti Wissam Ben Yedder.

Ranije je otpao i Paul Pogba, a iz susreta sa Švedskom neće biti Lucasa Dignea, Lea Duboisa i Raphaela Varanea. Slavni L'Equipe donosi sastav francuske nogometne reprezentacije koja bi trebala istrčati u sljedećem izdanju: Lloris - Hernandez, Lenglet, Upamecano - Mendy, N'Zonzi, Kante, Sissoko - Griezmann - Ben Yedder, Martial.

Promjene će, u odnosu na susret s Portugalom od prije nekoliko dana, doživjeti i hrvatska nogometna reprezentacija. Zlatko Dalić bi trebao Barišića i Jedvaja zamijeniti Melnjakom i Uremovićem. Brozović bi trebao zaigrati od prve minute, kao i Perišić koji će biti na lijevom krilu dok će desno zauzeti Rebić i tamo zamijeniti Brekala. Pitanje je i tko će biti središnji napadač. Hoće li Dalić početi s Kramarićem ili će priliku dati Anti Budimiru ili Bruni Petkoviću.