totalna rasprodaja

'Procurio' je spisak igrača koji su višak u Hajduku; na Poljudu će biti prometno...

19.12.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Iza Hajduka je jedna od najlošijih jeseni u klupskoj povijesti. Nakon 18 utakmica 'bili' su ostali na tek pet pobjeda, osam remija i pet poraza što je bilo dovoljno za samo 23 boda i ponižavajuće šesto mjesto na ljestvici Hrvatski Telekom Prve lige. Sad u redovima 'bilih' ponovno - po tko zna koji put - najavljuju stvaranje nove momčadi

Na Poljudu će ove zime sigurno biti poprilično prometno, posebice ako se ostvare najave čelnika kluba da se kreće u novu rekonstrukciju momčadi. To će prije svega značiti rasprodaju igračkog kadra koji nije zadovoljio, ali i dovođenje pokojeg pojačanja. Ako za to bude novca u klupskoj blagajni.

U javnost je, namjerno ili slučajno, 'procurio' spisak igrača koji su u ovom trenutku višak i koje je Hajduk spreman prodati. Nadaju se 'bili' da će zaraditi koji euro, prvo kako bi pokrili tekuće troškove, a potom - ako koji euro ostane - možda i doveli kakvo pojačanje.

Dakle, ovo su igrači na koje novi trener Siniša Oreščanin više ne računa. Prvi na 'listi za odstrel' je Said koji je već odavno prekrižen. Previše je incidenata iza njega, učinak na terenu je zanemariv iako je s vremena na vrijeme znao pokazati klasu. No, njegov je put u Hajduku završen, 'bili' će ga prodati samo da ga se riješe.

Odmah iza njega je Lopez koji ima ugovor od oko 200.000 eura, no svojim igrama ga nije opravdao. I on će 'odletjeti' čim stigne prva ponuda.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kakvu-takvu zaradu 'bilima' bi trebao donijeti Fran Tudor koji je odbio potpisati novi ugovor jer ima ponuda iz inozemstva. Odšteta neće biti milijunska, no Hajduku je u ovom trenutku najvažnije da zaradi barem nešto.

Popis 'viškova' nastavlja se s Filipom i Memollom, igračima koji su već ranije otpisani i samo se čeka prva ponuda. Na njima teško da će bilo tko zaraditi, ali bolje išta nego ništa. Jer tako su i igrali... Tu su još Šehić, Kovačević te Fomitschow. Posljednje spomenuti čak i nije problem, no ako će se na Poljudu graditi nova momčad, a Oreščanin želi dati priliku igračima iz B momčadi Hajduka i nekima koji su na posudbama, onda je najbolje da i Fomitschow ode. Posljednja su dvojica stoperi Vučur i Mikulić. Igraju jer boljih nema, a pitanje je ima li Hajduk ponuda za njih. Ako ih nitko neće htjeti, ostaju na Poljudu. No, svaki euro kojeg 'bili' dobiju za njih bit će prava premija.

  • +19
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Kako god bilo, ovo će biti vrlo zanimljiva zima na Poljudu. Očekujte puno prometa i malo novca, no na to su u Hajduku već odavno navikli. O konkretnim pojačanjima nitko niti ne govori, čeka se prva prodaja da bi uopće mogli krenuti u kupovinu...