prozvao ih varalicama

Procurili tajni Mourinhovi zapisi o Barceloni iz kojih se jasno vidi što je mislio o Kataloncima, Lionelu Messiju i Ronaldinhu

27.12.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Jose Mourinho je kao trener Chelseaja prije 14 godina analizirao Barcelonu uoči osmine finala Lige prvaka

Jose Mourinho je prije 14 godina vodio Chelsea u osimini finala Lige prvaka. Protivnik je bila Barcelona koja je u prvoj utakmici u Londonu slavila s 2:1, a onda u remiju odigrala 1:1 i tako prošla dalje. Uoči prvog susreta Mourinho je analizirao Barcu, a sada su u javnost procurili njegovi zapisi.

'Igraju u formaciji 4-3-3. U odnosu na prošlu sezonu su agresivniji i opasniji prema naprijed, ali s druge strane sada više ovise o Messiju i Ronaldinhu. Htjeti će postići gol u prvoj utakmici. Puno više griješe u prvoj fazi napada, ali su u trećoj i četvrtoj ubojito učinkoviti i pokušavaju izboriti što više slobodnjaka i jedanaesteraca', napisao je Mourinho u analizi Barcine ekipe.

Special One je popisao i najbolje Barcine igrače. Prvi na popisu bio je Ronaldinho.

'Ima tehničku kvalitetu za izbaciti braniča u prvom koraku. Ako je otvoren, dobit će loptu i krenuti 1 na 1 s braničem. Ako mu je lopta na unutarnjoj strani noge, puca, ako je na vanjskoj, nabacuje pred gol. Dodavanjima traži Messija ili Eto'o ili nekog iz drugog plana. Varalica je. Voli iznuditi prekršaj lakim padom', stoji u opisu Ronaldinha.

Kao varalica je istaknut i Lionel Messi.

'Kvaliteta i brzina, ali gotovo uvijek koristi samo lijevu nogu. Njega faulirati što ranije i, ako je moguće, izvan kaznenog prostora i što dalje od gola. Ponaša se isto kao i Ronaldinho. Voli padati. Upravo se oporavio od ozljede', zapisivao je Mourinho.

Portugalac je istaknuo i Carlesa Puyola koji je bio jedan od ključnih igrača.

'Agresivan je, ali jako emocionalan. Poludi kada ga faulirate, a i ludo provocira i svađa se sa sucima. Jako se loše pozicionira u obrani i očajno vodi zadnju liniju. Pokušava napraviti zaleđe i kada to nikako nije moguće. Jako je dobar u igri glavom', poentirao je Mourinho.