čeka se odluka

Procurili detalji o nastavku NBA sezone; napokon se zna kada najkasnije završava, ali jedan važan datum još nije poznat

03.06.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Prema pisanju američkih medija, najkasniji datum za završetak košarkaške NBA sezone 2019/20. je 12. listopada.

Povjerenik lige Adam Silver u četvrtak će predstaviti plan završnice sezone koji je dogovoren na sastanku vlasnika klubova prošloga tjedna, a prema pisanju ESPN-a dogovoreno je kako će se sezona nastaviti 31. srpnja te će se sve utakmice igrati u Disney Worldu u Orlandu na Floridi, kompleksu s tri dvorane.

U Orlandu bi se trebale naći 22 momčadi koje će odigrati po šest utakmica ligaškog dijela sezone nakon čega će uslijediti klasično doigravanje u kojemu bi sudjelovalo 16 momčadi. Već od prvog kruga igralo bi se na četiri pobjede, a klubovi bi bili podijeljeni po konferencijama.

Natjecanje u NBA ligi prekinuto je još 11. ožujka nakon što je centar Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na koronavirus.

NBA sezona obično završava velikim finalom sredinom lipnja, dok je uobičajeni termin za početak nove sezone druga polovica listopada.

Nije poznato kada bi počela sljedeća sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Taj datum, kada kreće nova sezona još nije poznat iako se pojavila informacija kako neće biti prije Božića, dakle pred kraj prosinca...