zubac pričao o ponosu

Pročitajte poruke podrške NBA zvijezda iz regije koje šalju ranjenoj Hrvatskoj; Slovenac Dončić dirnut do suza, a emotivni Nurkić napisao: Slama mi se srce

30.12.2020 u 13:47

Bionic
Reading

Fotografije i video snimke razornog potresa jakosti 6.3 stupnja po Richteru - koji je pogodio područje Petrinje, Gline i Siska – obišle su svijet. tako podrška Hrvatskoj i stanovnicima koji su ostali bez svog doma stiže iz cijelog svijeta. Podršku su dale i mnoge NBA zvijezde koje dolaze s ovih prostora…

Nakon što je u dresu LA Clippersa sudjelovao s 12 koševa i četiri skoka u pobjedi nad Minnesota Timberwolvesima 124:101, 23-godišnji hrvatski košarkaš Ivica Zubac stao je pred novinare i osvrnuo se vijesti o razornom potresu u području Petrinje, Gline i Siska.

>>> SVE O DETALJIMA POTRESA PRATITE OVDJE

'Grad koji je najviše pogođen (Petrinja) bio je uništen tijekom domovinskog rata. To mjesto je inače u lošem stanju, ima puno starih zgrada i kuća', kazao je Zubac američkim medijima. dodavši:

'Znate, ljudi u Hrvatskoj su vrlo ponosni. Osjećam se kao da predstavljam cijelu zemlju, dolazeći iz malog mjesta', dodao je igrač koji je u Zagreb kao dječak stigao iz hercegovačkog Čitluka.

Poruke podrške, ubrzo nakon potresa, stigle su od velikog broja NBA košarkaša koji vuku podrijetlo s ovih prostora i koji su prve korake napravili u istoj regiji.

Tako je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, odnedavno novi igrač Atlanta Hawksa, napisao: 'Molitve za sve prijatelje i ljude pogođene potresom u Hrvatskoj.'

Porukom se oglasio i najbolji igrač Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić, koji igra za Portland Trail Blazerse, a dio karijere proveo je u Hrvatskoj nastupajući za Cedevitu i Zadar. Kupio je i stan u Zagrebu u elitnoj četvrti na Jordanovcu i u tom gradu ima velik broj prijatelja.

'Slama mi se srce, šaljem izraze sućuti i molitve svi ljudima u Hrvatskoj', napisao je Nurkić.

Oglasio se i trenutačno ponajbolji košarkaš NBA lige, Slovenac Luka Dončić koji je podijelio na Instagramu fotografiju razrušene kuće u području Petrinje nakon potresa uz tri emojia sklopljenih ruku kako bi svima dao znanja koliko mu je Hrvatska, gdje redovito provodi ljetni odmor, u mislima.

Ubrzo nakon potresa oglasio se i 25-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja koji je kratko napisao 'Užas!' uz nekoliko priloženih fotografija razarajućeg potresa na području Petrinje i Gline.

  • +78
Petrinja nakon katastrofalnog potresa Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX