FRANCUSKOJ BRONCA

Probuđeni Karabatić i sumnjiva sudačka odluka ostavili Dansku bez medalje!

28.01.2018 u 19:38

Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija osvojila je ove nedjelje u zagrebačkoj Areni brončanu medalju na Europskom prvenstvu, trijumfom protiv Danske rezultatom 32:29 u borbi za treće mjesto...

Francuzi zaista mogu žaliti zbog slabog dana kojeg su imali protiv Španjolske u polufinalu. Dinartova družina sve je ostale utakmice odigrala besprijekorno kao i ove nedjelje borbu za treće mjesto s Danskom pa na kraju osvaja brončanu medalju na EP-u, sa sedam pobjeda i jednim porazom na turniru.

  • +3
EP u rukometu, borba za treće mjesto: Francuska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nikola Karabatić koji je bio vrlo slab u petak probudio se dva dana kasnije i Danskoj utrpao devet golova iz 11 udaraca, a time i poveo svoju reprezentaciju prema pobjedi.

Francuska se odvojila sredinom prvog dijela i na odmor otišla s prednošću 17:14 koju je sigurno kontrolirala sve do deset minuta prije kraja, no zatim su Danci postigli dva gola u nizu i smanjili na 26:24, a Lauge je krenuo u kontru i zabio još jedan. No, suci su mu sudili nepravilno vođenje lopte, što je naljutilo dansku klupu, kao i publiku u Areni koja je glasno zviždala.

Novu priliku približiti se Danska u zadnjih pet minuta nije dobila, a Francuska je trijumfirala rezultatom 32:29.

Najbolji strijelac susreta bio je Hans Lindberg koji je zabio 12 pogodaka, ali nije to moglo Dancima koji su ostali bez medalje. Francuzi pak trijumf mogu zahvaliti odličnoj obrani i Karabatićevim brojnim golovima, dok su odlični Mahe, Sorheindo i Abalo dodali još svaki po pet...

EP u rukometu, borba za broncu:

Francuska – Danska 32:29 (17:14)