OZLJEDA VALENTA

Problemi za najjači hrvatski adut na Igrama u Riju

03.06.2016 u 19:22

Bionic
Reading

Valent i Martin Sinković propustit će treću utrku Svjetskog kupa u Poljskoj 19. lipnja zbog ozljede leđa Valenta, kako ne bi ugrozili svoje planove za nastup na Olimpijskim igrama na kojima su prvi favorit za osvajanje zlata...

Trener Bralić bio je taj koji je donio odluku odustajanja od prestižnog natjecanja, kako se nastup na Olimpijskim igrama ne bi doveo u pitanje.

'Ovo je bila teška odluka no zajedno s liječnicima odlučili smo kako je za mene, ali i za naše pripreme koje nas čekaju, najbolje da se posvetimo prevenciji moje moguće ozljede koja bi mogla nastati kao rezultat bolova koje sam osjetio na posljednjim treninzima. Žao mi je da smo izgubili posljednju priliku za provjeru naše snage prije početka službenih priprema za Rio, ali u ovom trenutku smatram da je najvažnije da ne riskiramo, već da budemo potpuno zdravi i spremni za Olimpijske igre,' kratko je izjavio Valent Sinković.

Slijedom ove naplanirane situacije i odluke trenera Bralića, braća Sinković uzet će kratku pauzu od treninga. Već od ponedjeljka Martin nastavlja s redovnim treninzima po postavljenom programu. Za vrijeme terapije Valent će raditi na njemu posebno prilagođenim suhim treninzima, a s prvim poboljšanjem, uz savjet s liječnicima i trenerom, započet će s treninzima na vodi, potvrdili su iz tabora trofejnih veslača.