ima li razloga za zabrinutost?

Problemi za izbornika Dalića; standardni 'vatreni' je iscrpljen, zbog toga je propustio sve današnje obveze i trening

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 03.12.2022 17:09
  • Objavljeno 03.12.2022 u 17:03
Bionic
Reading

Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva, u ponedjeljak (5. prosinca, 16 sati) igramo protiv Japana, no izbornik Zlatko Dalić za sada ne zna hoće li moći računati na sve igrače

Nakon utakmice s Belgijom naši su nogometaši dobili više nego zasluženi slobodan dan. Osmina finala je izborena i petak je bio dan za opuštanje.

Deči su ga maksimalno iskoristili, napunili su baterije i spremni su za nove izazove. No, jedan standardni 'vatreni' prvotimac ipak ima problema. Lijevi bek Borna Sosa (24) u subotu je propustio sve zakazane obveze (trebao je biti na konferenciji za medije, no umjesto njega je uskočio Lovro Majer), a nakon toga Sosa nije bio niti na treningu.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak pojasnio je da će Sosa zbog iscrpljenosti propustiti trening i ostale obveze. Liječnici naše reprezentaciji Sosi su pripisali obvezni odmor nakon što je odigrao cijele sve tri utakmice za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu.

  • +46
SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

Uz Sosu, maksimalnu su minutažu na ovom SP-u odradili golman Dominik Livaković te Juranović, Lovren, Gvardiol i Brozović.

Za sada iz stožera naše reprezentacije očekuju da će sa Sosom biti sve u redu te da će on biti spreman od prve minute krenuti u utakmici protiv Japana u osmini finala (ponedjeljak, 5. prosinca, 16 sati).

Podsjetimo, na poziciji lijevog beka izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju ima Bornu Barišića, a ako baš 'zagusti' na toj poziciji može 'uskočiti' i Joško Gvardiol.

Treba napomenuti i to kako je Kristijan Jakić trenirao po posebnom programu zbog problema s koljenom. Veznjak njemačkog Eintrachta zbog toga nije niti konkurirao za utakmicu protiv Belgije. U petak je tek nizao krugove oko terena u Al Ersal 3 centru.

Hrvatska će do utakmice osmine finala s Japanom, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 5. prosinca na stadionu Al Janoub u Al Wakrahu, imati još samo jedan trening. Izbornik Dalić je više puta istaknuo kako nema razloga mijenjati sastav, no energetska potrašnja je velika i pitanje je u kakvom su stanju igrači.

Hoće li se ipak odlučiti za 'svježu krv' odlučit će nakon nedjeljnog treninga.

'Zaista radimo sve dobro, na visokom nivou. Dečki su u dobrom stanju. Toga se ne bojim. Potrošnja je velika, ali imamo energije i motiva. Nemamo mogućnosti odmoriti cijelu ekipu, ali ne bojim se toga, samo je važno da ne bude ozljeda. Imamo sjajnu atmosferu i zajedništvo', istaknuo je Zlatko Dalić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal