KONAČNIH 3:1

Prkačin u zadnjoj sekundi za novi naslov Cibone

05.06.2009 u 23:54

Bionic
Reading

U dramatičnoj, četvrtoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske, igranoj u Višnjiku, zagrebačka Cibona je košem Nikše Prkačina u zadnjoj sekundi pobijedila Zadar sa 71:69 i osvojila 15. naslov prvaka države

Zadar je na svom parketu tražio pobjedu za ostanak u finalnoj seriji u borbi na naslov košarkaškog prvaka Hrvatske, no Cibona je vodstvo od 2:1 u pobjedama uspjela nadograditi i ključnom, trećom, i stići do 15. naslova. Domaćini su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, vodili 14 razlike na isteku 20. minute (39:25), no 'vukovi' su, uz ponovno izuzetno raspoloženog Alana Andersona, sustigli suparnika i na kraju, skokom u napadu Nikše Prkačina i odbojkaškim polaganjem lopte u mrežicu, stigli do pobjede 71:69.

Dobro popunjena Dvorana Kreše Ćosića bila je ponovno nadahnjujuća za domaćine. Gečevski, Boisa, Perić i Stipčević dobro su parirali Ciboni, no nedostajao je veći angažman Rančića koji je do kraja skupio samo osam koševa uz šut 3:7. S druge strane, Anderson i Kus ponovno su bili nezaustavljivi, a jedini koš iz igre, ali vrijedan pobjede zabio je još uvijek nezaliječeni Prkačin.

U posljednju minutu susreta Cibona je ušla s tri koša prednosti, no Rok Stipčević je sebi svojstvenom tricom preko ruke izjednačio. Na drugoj strani Anderson je izborio slobodna bacanja i pogodivši oba pola minute prije kraja ponovno doveo Cibonu u vodstvo. Stipčević je uzvratio istom mjerom i 'vukovima' je ostalo tek nekoliko sekundi za posljednji napad. Dodavanje preko cijelog terena stiglo je do Andrića, gostujući centar iz dvokoraka i teške siuacije nije pogodio, no priskočio je Prkačin i zabio za pobjedu.

U novi naslov Cibone najviše poena ugradili su Anderson (27) i Kus (16), dok je kod Zadra najefikasniji bio Gečevski (13), a vrlo dobri bili su i Stipćević i Boisa (11).