ipak preokret

Abramovič više nije gazda Chelseaja, ali sve se dodatno zakompliciralo kada su u pitanju novi ljudi; odbili su preuzeti klub...

28.02.2022 u 09:51

Bionic
Reading

Nakon što je Roman Abramovič, vlasnik nogometnog kluba Chelsea, službeno objavo da klub predaje na upravljanje klupskoj humanitarnoj zakladi ipak je došlo do preokreta

Velik pritisak bio je na Romanu Abramoviču od dana kada je Rusija započela agresiju na Ukrajinu, a razlog je što je poznato kako je dugogodišnji suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Iako je službeno digao ruke od kluba i predao ga na upravljanje klupskoj humanitarnoj zakladi, pitanje je kako će sve završiti. Na papiru se povukao s upravljačke pozicije u engleskom premijerligašu, ali mnogi su uvjereni kako će i dalje imati priliku donositi odluke.

Naime, engleski mediji doznaju kako spomenuta Zaklada još uvijek nije prihvatila taj posao i nisu ni bili upoznati s potezom koji će povući Abramovič. Ukratko, zasad su odbili preuzeti klub...

Naravno, problem je i u tome što se prvo mora – kada je zaklada u pitanju - dodatno provjeriti zakon o dobrotvornom radu te nije jasno moraju li otvoriti novu tvrtku koja bi vodila klub jer dosad su se brinuli nogometom na amaterskoj razini te organizacijom raznih radionica.

No, ono što posebno treba naglasiti jest podatak kako je Abramovič i dalje vlasnik Chelseaja te je zasad odlučeno da klub nije na prodaju iako bi se vrlo brzo pojavio novi potencijalni kupac.

U ovom trenutku puno toga nije jasno, no s druge strane britanska vlada može zabraniti zakladi da vodi klub što bi praktički natjeralo Abramoviča da proda klub. Također, britanska vlada može donijeti odluku da se klub proda tj. da se Abramovič odrekne svojih dionica.

Dodajmo svemu kako se klub Chelsea službeno oglasio ubrzo nakon što je Abramovič objavio da se povlači:

'Situacija u Ukrajini je zastrašujuća. Chelsea u mislima ima sve koji su u Ukrajini. Svi u klubu bore se za mir', piše u objavi.

Kako će cijela priča završiti te hoće li britanska vlada pristati da Abramovič vodi klub iz sjene, nije poznato. U svakom slučaju Abramovič je uvjeren kako je preuzimanje kluba od strane zaklade najbolja opcija.

  • +25
FC Chelsea - FC Liverpool, finale Liga kupa, 27.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia