STIGLA PONUDA

Napokon je poznato tko kupuje Chelsea i koja je cijena; Abramovič nije imao izbora, prodaje sve što ima

02.03.2022 u 10:24

Bionic
Reading

Švicarski poslovni tajkun Hansjoerg Wyss razmatra kupnju engleskog nogometnog kluba Chelseaja od ruskog milijardera Romana Abramoviča, tvrdi švicarski list Blick

'Abramovič trenutno pokušava prodati sve svoje vile u Engleskoj. Također se želi brzo riješiti Chelseaja. S još troje ljudi, u utorak sam dobio ponudu da kupim Chelsea od Abramoviča', rekao je Wyss u Blicku. Kako je kazao, morat će pričekati četiri ili pet dana da vidi kako će se odvijati stvari.

'Abramovič u ovom trenutku traži previše. Chelsea mu duguje dvije milijarde funti, ali Chelsea nema novca, pa će onaj tko kupi Chelsea nadoknaditi to Abramoviču', rekao je.

Wyss je rekao da je točna prodajna cijena još uvijek nejasna.

'Mogu zamisliti da se pridružim Chelseaju s partnerima. Ali prvo moram pažljivo provjeriti opće uvjete. Ali ono što već mogu reći je da tako nešto sigurno neću učiniti sam. Ako kupim Chelsea, bit će to s konzorcijem od šest ili sedam investitora', kazao je Švicarac.

Europski prvak Chelsea nedavno je prešao u ruke dobrotvorne zaklade nakon što se Abramovič povukao zbog rata u Ukrajini.