BLIŽI SE KRAJ U REALU

Priprema se teren za transfer Matea Kovačića; može li ovakav rasplet uopće usrećiti našeg veznjaka?

20.04.2018 u 19:19

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci ovog će ljetnog prijelaznog roka biti u središtu pozornosti. Mnogi od njih se spominju u milijunskim transferima pa tako i Mateo Kovačić kojeg se po tko zna koji puta seli iz Real Madrida

Hrvatski veznjak je u kolovozu 2015. stigao na Santiago Bernabeu iz milanskog Intera za 31 milijun eura što je najveća odšteta ikad isplaćena za nekog našeg nogometaša. Od tada pa sve do danas Kovačić se nije ustalio u 'kraljevskom klubu' u prvom sastavu. Iako ne može biti razočaran s minutažom prečesto je padao u drugi plan i završavao na klupi kada je bilo riječ o važnim utakmicama.

Mateo Kovačić - najbolje od hrvatskog nogometaša

Zato su strani mediji konstantno pisali o Kovačićevom nezadovoljstvu i mogućem odlasku iz Reala iako mu ugovor vrijedi do lipnja 2021. Ovoga puta Corriere dello Sport tvrdi da se hrvatski reprezentativac vraća u Italiju i to upravo u Inter, klub iz kojeg je i otišao prema Španjolskoj.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema informacijama s kojima raspolažu talijanski novinari trener 'nerazzurra' Luciano Spalletti dao je svoj 'blagoslov' na transfer 23-godišnjeg Hrvata, a ukoliko zaista i dođe do realizacije tada bi u milanskom klubu imali malu hrvatsku koloniju, jer su tamo još Ivan Perišić te Marcelo Brozović.

Što se tiče odštete u Realu bi se sigurno zadovoljili da dobiju natrag onoliko koliko su Kovačića platili prije tri godine (31 milijun eura).

Inače, Inter nije u lovu samo na Kovačića nego im je zanimljiv i defanzivni veznjak Sportinga William Carvalho.