TEŠKA VREMENA

Prije tri godine njihova je tragedija potresla i rasplakala nogometni svijet, a sada su ispali u niži rang

28.11.2019 u 11:37

Bionic
Reading

Chapecoense, brazilski klub koji je prije tri godine doživio strašnu tragediju, ispao je iz elitnog razreda

U 53. minuti utakmice 19-godišnji veznjak Botafoga Rhuan da Silveira Castro zabio je jedini pogodak na utakmici na gostovanju kod Chapecoensea te je svojeg domaćina gurnuo u nižu ligu. Naime, tri kola prije kraja klub iz Chapeca nema ni teoretske šanse da se spasi i ostane u prvoligaškom društvu.

Ta vijest brzo je obišla svijet, jer je riječ o klubu koji je prije tri godine (28. studenoga) doživio strašnu tragediju, a dan prije te tužne obljetnice ispao u Drugu ligu.

Podsjećamo, 2016. zrakoplov s posadom, novinarima, stručnim stožerom i igračima Chapecoensea srušio se u Kolumbiji, a poginula je 71 osoba od 77 koliko ih je bilo.

Chapecoense je putovao na finale južnoameričkog natjecanja Copa Sudamericana (verzija Europske lige) protiv Atletico Nacionala. Finale nikada nije odigrano, a brazilskom klubu je prepuštena titula i novčana nagrada.

  • +16
Chapecoense - zrakoplovna nesreća i sahrana Izvor: EPA / Autor: COLOMBIA AIR FORCE / HANDOUT

'Ovo je neugodan trenutak, teško je pronaći prave riječi. Nama igračima je žao što smo klub doveli u takvu situaciju, ali Chapecoense je uvijek pokazivao zajedništvo. Vrijeme je da se cijela zajednica opet ujedini, posloži stvari i da sve od sebe da se Chapecoense vrati u Serie A, gdje je klubu i mjesto, te nastavi graditi svoju lijepu priču', rekao je kapetan Dougals Silva Bacelar (29).