marković uspješno operiran

Prije dva tjedna život mu je visio o koncu, a sada je inspiracija gimnastičarima

13.04.2017 u 17:56

Bionic
Reading

Prije dva tjedna hrvatski gimnastičar Tomislav Marković proživljavao je životnu dramu. No, zahvaljujući, prisebnoj reakciji klupskih djelatnika te brzoj liječničkoj intervenciji, život mu je spašen, Danas je uspješno operiran

Podsjetimo, gimnastički reprezentativac Tomislav Marković pretrpio je srčani udar zbog čega boravi u KBC-u Osijek.

Osječki gimnastičar zbog operacije živca na potkoljenici uopće nije trenirao punim intenzitetom, a u Šećeranskom domu našao se kako bi pomogao u osposobljavanju nove dvorane za trening. Naime, Tomislav nakon operacije u dvoranu je dolazio tek radi lakših treninga, kako bi popravio 'fizikaliju' i pomagao u treninzima s mlađim uzrastima.

Te je srijede navratio kako kako bi pomogao u namještanju, odnosno 'šarafanju' sprava. Nije radio nikakvim pojačanim intenzitetom, ali nakon nekog vremena samo se srušio. Srećom u blizi su bili prisebni trener i izvršni dopredsjednik GD Osijek Žiti Vladimir Mađarević te njegov kolega Boris Čulin, koji su odmah priskočili u pomoć.

Dva tjedna kasnije, odnosno danas, hrvatski reprezentativac Tomislav Marković uspješno je operiran u zagrebačkom KBC-u Rebru.

'Ugrađen mu je ICD uređaj i ako sve bude u redu na viziti, već bi sutra mogao izaći iz bolnice. Doktor je jako zadovoljan operacijom koja je odrađena pod lokalnom anestezijom, a Tomislav kaže da su dva sata operacije pričali o gimnastici. Pozitivan je kao i uvijek što je bio i sigurni smo da je najgore iza njega. Veseli se da se napokon vrati svojoj obitelji u Osijek', rekao je hrvatski izbornik i Tomislavov trener Vladimir Mađarević.

Hrvatska gimnastička reprezentacija spremna je za nastup na Europskom prvenstvu koje ih od 18. do 23. travnja čeka u rumunjskoj Cluj-Napoci. Naš tim na ovom natjecanju broji sedmero vježbača i to Ana Đerek, Robert Seligman, Filip Ude, Matija Baron, Leonardo Kušan, Tin Srbić i Anton Kovačević.

'Dečki i cure su nas razmazili svojim odličnim rezultatima na najvećim prvenstvima, pa sve što nije medalja u javnosti se doživljava kao neuspjeh. Vjerujte, svaki ulazak u finale je veliki uspjeh. Posljednjih 10 godina naša gimnastika ima ogroman uzlet, a za to su zaslužni upravo naši sportaši. Unatoč nedovoljno dobroj infrastrukturi oni su se uspjeli nositi sa svjetskim velesilama' - istaknuo je prvi čovjek Hrvatskog gimnastičkog saveza, Stevo Tkalčec na konferenciji za medije u coworking prostoru HUB385.

'Procijenili smo da nam je nekako najbolje putovati osobnim automobilima, stoga sutra i preksutra krećemo u Cluj iz tri hrvatska gimnastička centra, Zagreba, Osijeka i Čakovca', rekao je Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora naše muške gimnastike.

'Imamo trend osvajanja medalja na europskim i svjetskim prvenstvima zato je naš cilj i ovaj put visoko podignut. Očekujemo dva finala i jednu medalju. Sve što će biti ispod toga, neće biti dovoljno dobro, a sve iznad toga biti će fantastično. Vjerujem da nikome od reprezentativaca nije lako posljednjih dana s obzirom na sve što se događalo s njihovim kolegom Tomislavom Markovićem,  ali Tomi je danas uspješno prošao operaciju. Svi smo uz njega, baš kao što sam siguran da će on biti uz nas slijedećih dana u Cluju. Bit će naš najveći navijač', dodao je Mađarević.

Svoje želje za Cluj otkrili su danas i vježbači.

'Imam dobar osjećaj za ovo prvenstvo. Bez obzira što smo svi posljednja dva tjedna poprilično potreseni zbog nesreće našeg prijatelja Tomislava Markovića, vjerujem da ćemo dati sve od sebe da ovo natjecanje odradimo i za njega. Posljednjih tjedan dana trenirao sam zajedno s Filipom Udeom u Nacionalnom centru Aton, to mi je puno pomoglo i spreman idem u Cluj. Volio bih da se ponovi ona Lausanna 2008. i da Filip i ja ponovo zajedno budemo na postolju', poželio je naš konjaš Robert Seligman.

'Nikada nisam otvorio tako dobro sezonu kao ove godine. Dva finala i bronca su i više nego dobra potvrda da sam spreman. Promijenio sam vježbu u odnosu na prošle sezone, idem u Cluj odvježbati je od početka do kraja, pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti', rekao je naš srebrni olimpijac Filip Ude.

Bila je ovo prilika najaviti i gimnastički spektakl koji će naše, ali i svjetske vježbače čekati nakon Cluja. Naime, Osijek će od 18. do 21. svibnja po deveti put biti domaćin Svjetskog kupa - Grand Prix Žito Challenge Cup.

'Iskreno, mrvicu mi je žao što neću nastupiti u Cluju, moje kolege iz kluba ZTD Hrvatski Sokol, Tin Srbić i Anton Kovačević u ovom trenutku su bolji od mene i ponosan sam što će preča s njima biti u odličnim rukama. Za mene će poslastica biti SK u Osijeku. Nikada ga nisam propustio, neću ni sada. To mi je najdraži turnir i jedan od najbolje organiziranih na svijetu. Lijepo je kad se možeš pokazati pred svojim navijačima i popularizirati sport kojim se baviš', otkrio je Marijo Možnik, bivši prvak Europe na preči.

'U Osijek nam dolaze gimnastičari i gimnastičarke iz rekordnih 38 zemalja sa svih kontinenata. Niti jedan turnir iz serije SK ove sezone ne može se pohvaliti takvom brojkom. U četiri dana vrhunskog sportskog spektakla moći će se na jednom mjestu vidjeti niz olimpijskih, svjetskih i europskih medaljaša. Čeka nas stvarno jak turnir', poručio je direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Reprezentacija za EP u Cluju Ana Đerek (greda i parter) Robert Seligman (konj s hvataljkama) Filip Ude (konj s hvataljkama) Matija Baron (konj s hvataljkama) Leonardo Kušan (konj s hvataljkama) Tin Srbić (preča) Anton Kovačević (preča)

Treneri: Vladimir Mađarević, Igor Križimski, Lucijan Krce, Ratko Jovanović, Tigran Gorički i Miroslav Končarević

Suci: Boris Čulin, Damir Fotak i Julija Ljubančić

Vođa delegacije: Vladimir Mađarević