drama u osijeku

Hrvatskom gimnastičaru liječnici u posljednji tren spasili život

31.03.2017 u 10:14

Bionic
Reading

Prava drama odigravala se u 'Šećeranskom domu', privremenom domu gimanstičkog društva Osijek

Kako prenosi Glas Slavonije, gimnastički reprezentativac Tomislav Marković pretrpio je srčani udar zbog čega boravi u KBC-u Osijek.

Osječki gimnastičar zbog operacije živca na potkoljenici uopće ne trenira punim intenzitetom, a u Šećeranskom domu našao se kako bi pomogao u osposobljavanju nove dvorane za trening. Naime, Tomislav nakon operacije u dvoranu je dolazio tek radi lakših treninga, kako bi popravio 'fizikaliju' i pomagao u treninzima s mlađim uzrastima.

U srijedu je navratio kako kako bi pomogao u namještanju, odnosno 'šarafanju' sprava. Nije radio nikakvim pojačanim intenzitetom, ali nakon nekog vremena samo se srušio. Srećom u blizi su bili prisebni trener i izvršni dopredsjednik GD Osijek Žiti Vladimir Mađarević te njegov kolega Boris Čulin, koji su odmah priskočili u pomoć.

Reanimirali su Markovića sve dok nije došla hitna pomoć, a nakon njihova dolaska liječnica je nastavila s reanimacijom. Cijeli taj događaj, kliničke smrti hrvatskog gimnastičara trajao je 30-tak minuta.

Kada se Markoviću stanje poboljšalo, liječnici su odvezli na pretrage i zadržan je u bolnici.

Kako piše Glas Slavonije, Marković svake godine prolazi obvezni liječnički pregled, a uoči operacije koja je krajem prošle godine obavljena u Münchenu obavljen je i EKG pregled srca koji nije pokazao nikakve sumnjive radnje.

Markoviću je nakon prijema obavljen koronografski pregled na kojem nije utvrđeno nikakvo sužavanje krvnih žila pa nije bilo potrebe za ugradnjom tzv. stenta.

On je i dalje pod liječničkim nadzorom, ali stanje mu je već u četvrtak stabilno što je i sâm potvrdio statusom na Facebooku.

.