sretno, zvone

Prigodnim videom sjetili se jubilarnog rođendana legendarnog hrvatskog kapetana

08.10.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, a danas prvi suradnik predsjednika Fife Giannija Infantina, Zvonimir Boban, danas slavi 'okruglih' 50 godina

Legendarni kapetan i igrač hrvatske nogometne reprezentacije, koji je kreirao igru na SP-u u Francuskoj 1998. godine ali i na SP-u mlade reprezentacije bivše države koja je 1987. godine osvojila svjetsko zlato, Zvonimir Boban - danas slavi 50. rođendan.

Boban je uz Roberta Prosinečkog i Aljošu Asanovića, naravno i svog legitimnog nasljednika - Luku Modrića - kojem je i bio idol, ponajbolji vezni igrač kojeg je Hrvatska ikad imala.

Većinu klupske karijere proveo je u AC Milanu, s kojim je 1994. godine postao prvak UEFA-ine Lige prvaka, te je također osvojio četiri naslova prvaka Italije. Zbog svog iznimnog doprinosa u uspjesima AC Milana, proglašen je najboljim stranim igračem u povijesti kluba.

Veliku popularnost i nogometnu veličinu Zvonimira Bobana, najbolje pokazuje veličanstveni, vjerojatno i najveći, oproštaj od nogometa 7. listopada 2002. na Maksimiru, kada je Boban okupio mnoge nogometne legende, a prepun stadion uzvikivao njegovo ime.

Bobana se sjećaju i svi Dinamovi navijači, u čijem je dresu počeo stvarati veliku karijeru a ostao je zapamćem i po skoku odnosno udarcu 'milicajca' na nikad odigranom derbiju protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. godine. Bio je to možda i simboli raspada bivše Jugoslavije.

  • +4
Zvonimir Boban Izvor: Pixsell / Autor: Italy Photo Press/PIXSELLItaly Press Photo/PIXSELL