TPORTAL DOZNAJE

Priča o Ćorlukinoj kapici i pet operacija koje su je ispisale

22.06.2016 u 09:15

  • +8

Vedran Ćorluka na Euru u Francuskoj igrao s vaterpolskom kapicom

Izvor: Pixsell / Autor: Uwe Anspach

Bionic
Reading

Vedran Ćorluka je u prve dvije utakmice muku mučio sa zavojima na glavi, no problem je riješen vrlo efikasnom i vizualno sjajnom metodom

Od udarca laktom Tosuna u dvoboju s Turskom Vedran Ćorluka muku muči s krvarenjem iz glave. Sjećate se i sami, četiri je put 'krpan' protiv Turske (pokušali su ga zašiti liječnici), pa je na utakmici s Češkom taj zavoj 'bježao' prema vrhu glave i morao se mijenjati... Doktor Boris Nemec u poluvremenu dvoboja s Češkom se sjetio spasonosnog rješenja i Vedranu oko glave zavezao - vaterpolsku kapicu.

To je jedino obilježje s hrvatskim kvadratićima koje smo do sada vidjeli na travnjaku, a kapica je poklon zlatnog hrvatskog olimpijca Paula Obradovića, popularnog Mede, koji je tportalu potvrdio da je kapica njegova te da mu je iznimno drago što je postala dio ove lijepe nogometne priče.

Paulo je kod doktora Nemeca operirao (u jednoj od svojih čak pet operacija!) koljeno i u znak zahvalnosti ostavio mu svoju kapicu iz reprezentacije. Nije mogao ni slutjeti da će njegov znak pažnje tijekom ovoga ljeta imati toliku važnost.


Naime, Ćorluka od poluvremena s Češkom do drugog poluvremena dvoboja sa Španjolskom nije morao izlaziti zbog bandaža i krvarenja iz glave, aktualni europski prvak s Jugom također je kotačić dosadašnjeg uspjeha Hrvatske na nogometnom Euru.

'Kapica se stalno odvezivala i odlučili smo je, na savjet liječnika, skinuti u poluvremenu i umiroviti,' ispričao je nakon velike pobjede nad Španjolskom Ćorluka.

Kapica je morala imati krpu preko Obradovićevog broja 12, a ako se Vedranu ozljeda ne obnovi na travnjaku dala je svoje te će uskoro vjerojatno naći mjesto u muzeju kao vrijedna memorabilija iz Francuske.

Vedran je dva poluvremena odigrao s kapicom Paula Obradovića