STRANI MEDIJI

Presudilo veliko srce i borbeni duh Hrvata

22.01.2010 u 09:23

Bionic
Reading

Pobjede Červarovih izabranika na Europskom prvenstvu sjajno su popraćene u hrvatskim medijima, no u zemljama čije se reprezentacije nalaze u skupini A rukomet nije u prvom planu

Novi trijumf 'kauboja' dobio je velik prostor u hrvatskim tiskovinama i na portalima, no u zemlji našeg drugog suparnika, Ukrajini, situacija je obrnuta.

Tamošnji mediji ignorirali su novi neuspjeh njihove nacionalne vrste na Euru. Situacija bi možda bila drugačija da su slavili, a ovako se na njihovim portalima, i to samo rijetkima, pojavila kratka vijest sa sastavima. Slično je i u Rusiji koja je sljedeći suparnik Hrvatske. I dok je pobjeda 'zbornaje' protiv Ukrajine bila solidno popraćena, poraz od Norveške se marginalizira. O hrvatskim rukometašima s kojima igraju u subotu nema ni retka.

U Norveškoj je situacija nešto bolja. Piše se da je sastav Roberta Hedina igrao puno bolje protiv Rusa nego Hrvata, ali da su njihovi izabranici bili pod pritiskom, za razliku od prvog kola, kada nisu bili favoriti. Norvežani spominju i Hrvatsku te pišu da je naša reprezentacija stigla do očekivane pobjede kojom je osigurala prolaz i prenošenje bodova.

Domaćin prvenstva Austrija dobro prati Hrvatsku, no njima su u četvrtak bili zanimljiviji hrvatski navijači koji podižu atmosferu i zbog kojih će Graz završiti u financijskom plusu. Za utakmicu kažu da se Hrvatska mučila i da je tek na kraju slomljen otpor autsajdera Ukrajine.

Na službenoj internetskoj stranici EHF-a piše da su u prvih deset minuta utakmice dominirale obrane, a da je kasnije u prvom poluvremenu hrvatska obrana 3-2-1 doživjela kolaps. U tekstu stoji i da je ukrajinski vratar Bilyk bio sjajan, no da su se hrvatski rukometaši uz pomoć Balića i sjajne podrške vratili u igru. Nadalje stoji da je 'Balkan Express' s velikim srcem, borbenim duhom i koncentracijom preokrenuo rezultat i osigurao drugi krug.