divna gesta

Prepoznajete li jednog od najboljih napadača današnjice? Sjetio se kluba u kojem je započeo karijeru, pa mu odlučio pomoći

14.05.2020 u 20:20

Bionic
Reading

Napadač engleske nogometne reprezentacije i Tottenhama Harry Kane (26) sponzorirat će dresove engleskog četvrtoligaša Leyton Orienta u idućoj sezoni.

'Rođen sam i odrastao sam nekoliko milja od stadiona i stvarno sam sretan što imam priliku pomoći klubu u kojem je započeo moj profesionalni put', rekao je Kane.

Kane je u Leyton Orient stigao sa 17 godina na posudbu iz Tottenhama i bio mu je to prvi seniorski klub. Prvi profesionalni gol zabio je upravo u dresu 'O'sa', koji su poznati i kao drugi najstariji londonski klub osnovan 1881. U dresu Leytona, Kane je postigao pet golova u 18 nastupa.

Umjesto imena sponzora Leyton Orient će na dresovima imati ispisane poruke podrške zdravstvenim radnicima u borbi s epidemijom koronavirusa.

Tako će na dresu za domaće utakmice biti ispisana poruka podrške 'herojima na prvoj liniji fronte', gostujući dres će imati poruku podrške dječjem hospiciju Haven House, a treća kombinacija poruku podrške humanitarnoj udruzi Mind.

'Ovo mi također daje platformu da se mogu zahvaliti mnogim herojima i dobrotvornim organizacijama koje pružaju njegu i podršku u ovim zahtjevnim vremenima,' dodao je Kane.

Londonski četvrtoligaš, kao i mnogi drugi klubovi, ima financijskih problema, nakon što je koronavirus paralizirao svijet sporta.

'Nalazimo se u neizvjesnim i zabrinjavajućim vremenima, ali zahvaljujući velikim naporima to ćemo zajedno prebroditi. "Hvala ti, Harry, na nevjerojatnoj podršci i velikodušnosti,' kazao je izvršni direktor kluba Danny Macklin.