STALNO NEKE PROMJENE

Preokret oko budućnosti Ante Rebića; pandemija koronavirusa gura hrvatskog napadača u ruke nogometnog velikana

11.04.2020 u 21:55

Bionic
Reading

U AC Milanu su odlučni da otkupe hrvatskog reprezentativca Antu Rebića koji je na posudbi iz Eintracht Frankfura do ljeta 2021., a u tome bi im mogla pomoći pandemija kronavirusa koja ruši cijene igrača

U posrnulom talijanskom velikanu nikad nije dosadno, jer stalno dolaze svakojake informacije o stanju u klubu. Prema napisima Gazzette Dello Sport u Milanu su krenuli u smanjivanje rashoda, ali isto tako žele da rezultat ne pati i da se nakon nekoliko razočaravajućih godina sedmerostruki prvak Europe vrati u vrh talijanskog nogometa. Zato je politika kluba zadržati igrače (mlade i jeftine) za koje se smatra da bi trebali biti 'kostur' momčadi sljedećih sezona.

Tu se prije svega misli na kapetana Alessija Romagnolija (25) kojem ugovor istječe u ljeto 2022. Stoperu bi ponudili novi ugovor na dulje razdoblje te bi mu i u ovim teškim vremenima podigli godišnja primanja na 4,5 milijuna eura (trenutačno su 3,5).

U Milanu se nadaju kako će otkupiti i Antu Rebića (26) kojem dvogodišnja posudba iz Eintrachta završava u lipnju 2021. Hrvatskom reprezentativcu godišnja je plaća tri milijuna eura i to nije problem za Milan, ali zato je odštetni zahtjev Eintrachta.

Nakon što je Rebić dolaskom Ibrahimovića proradio (AC Milan je u subotu objavio video uradak s njegovim golovima), u bundesligašu su postali pohlepni, te su prema nekim navodima tražili nevjerojatnih 40 milijuna eura.

Ipak, zbog pandemije koronavirusa, koja je uzrokovala pad vrijednosti igrača te klubove gurnula u financijske nevolje, u Milanu su uvjereni kako će Rebića dobiti za puno manje milijuna.