HRVAČKI SVIJET TUGUJE

Preminuo King Kong Bundy; na vrhuncu karijere imao preko 200 kg, a meč s Hulk Hoganom i danas se pamti

05.03.2019 u 10:18

Bionic
Reading

King Kong Bundy, jedno od najpoznatijih lica kečerskih borbi sredinom 80-ih i 90-ih, preminuo je u dobi od 61 godine

Ljubitelji hrvačkih borbi tuguju za Christopherom Alanom Palliesom koji je u tome svijetu bio poznat pod imenom King Kong Bundy.

U WWF-u je debitirao u ožujku 1981., a u ringu se zadržao sve do svibnja 2007. Takav način života i velika težina ostavili su posljedica na zdravlje pa je King Kong iznenada preminuo iako je samo nekoliko sati ranije poslan tvit u kojem je stajalo da će se naći s drugim poznatim kečerom Al Snowom.

Javnost je o njegovoj smrti obavijestio veliki prijatelj David Herro: 'Danas smo izgubili legendu i čovjeka kojeg smatram obitelji. Počivaj u miru Chris. Voimo te. Hvala što si vjerovao u mene.'

Na vrhuncu karijere King Kong je imao preko 200 kilograma, a njegova najpoznatija borba bila je protiv legendarnog Hulk Hogana u meču za naslov na Wrestlemania 2 (2. travnja 1986.), koji se održao u čeličnom kavezu. Hulk je pobijedio, ali Chris si je osigurao status legende.

Hulk Hogan vs King Kong Bundy Izvor: Društvene mreže

Dugo je držao rekord po najbržoj pobjedi u kečerskim borbama, trebao mu je devet sekundi da svlada SD Jonesa, a taj njegov podvig nadmašen je tek 2008.