u 65. godini

Preminuo je Zlatko Cico Kranjčar, legenda zagrebačkog i hrvatskog nogometa

01.03.2021 u 10:10

Bionic
Reading

Nažalost, napustio nas je još jedan velikan hrvatskog nogometa. U bolnici je u 65. godini preminuo Zlatko Cico Kranjčar, bivši trener zagrebačkog Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije

Jedna tužna vijest stiže drugu. Ovog ponedjeljka šokirani smo viješću da je u 65. godini preminuo Zlatko Cico Kranjčar, legendarni napadač Dinama koji je vodio Modre do povijesnog naslova 1982. godine.

Nažalost, zdravstveni problemi, zbog kojih je hospitaliziran prije koji tjedan, bili su preveliki te je Cico preminuo u jednoj od zagrebačkih bolnica.

Kako se doznaje Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gdje je i umro u KB Merkur. Bio je u Biogradu n/m u posjeti bratu...

  • +23
Zlatko Cico Kranjčar Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Popularni Cico bio je izuzetno vezan za zagrebački Dinamo, u kojem je počeo svoju karijeru, da bi 1974. protiv Hajduka debitirao za prvu momčad. Kao igrač ostvario je sjajne rezultate te je u istom tonu nastavio u ulozi trenera. Kranjčar je tako za Dinamo odigrao 307 utakmica i zabio 125 golova, a bio je ljubimac navijača te jedan od glavnih igrača prilikom osvajanja legendarnog naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine. Tome je, naravno, dodao dva osvojena Kupa (1980. i 1983.).

Nakon igračke karijere vratio se u Dinamo kao trener i vodio Modre do četiri trofeja (dva prvenstva i dva Kupa), a u njegovoj bogatoj trenerskoj karijeri ističe se i osvojeni naslov prvaka Hrvatske s NK Zagrebom 2002. godine. Naravno, bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije vodeći je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine kada je jedan od igrača u tom sastavu bio i njegov sin Niko.

  • +5
Zlatko i Elvira Kranjčar Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL