SLALOM

Premijerna pobjeda Hansdotter u Kranjskoj Gori

02.02.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Švedska skijašica Frida Hansdotter (28) pobjednica je slaloma za Svjetski kup koji je vožen u Kranjskoj Gori. Za vječno drugu Hansdotter to je prva pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri...

Nakon prve vožnje Hansdotter je bila druga sa 31 stotinkom zaostatka za Amerikankom Mikaelom Shiffrin. No u drugoj vožnji je Shiffrin napravila veliku pogrešku i na kraju osvojila tek sedmo mjesto, što je otvorilo vrata Hansdotter za slavlje.

Šesti slalom ove sezone bio je jedina utrka jubilarne, 50. po redu Zlatne lisice. Podsjećamo, organizatori su ovogodišnju Zlatnu lisicu zbog nedostatka snijega prebacili iz Maribora u Kranjsku Goru, ali ni na novoj destinaciji nije bilo sreće. Najprije je problem stvorila velika količina snijega koji je napadao tijekom tjedna, a kad su ga organizatori počistili i sredili stazu, u subotu su magla i kiša ipak učinili održavanje veleslalomske utrke nemogućim, pa je ona otkazana.

Drugo i treće mjesto zauzele su njemačke sestre Schild, Marlies i Bernadette. Za mlađu sestru Schild, Bernadette, bio je to treći plasman na postolje u Svjetskom kupu. Najbolji joj je plasman drugo mjesto u slalomu u Lenzerheideu iz ožujka prošle godine.

Domaća uzdanica i prošlogodišnja pobjednica slalomske utrke za Zlatnu lisicu Tina Maze nije završila utrku i ostala je bez bodova. Sa startnim brojem 64 u prvoj je vožnji nastupila i jedina hrvatska predstavnica Sofija Novoselić, te je zauzela 60. mjesto sa 6 sekundi i 56 stotinki i ostala bez druge vožnje.

Ova je utrka bila posljednja za skijašice u Svjetskom kupu uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Svjetski kup skijašica, slalom u Kranjskoj Gori, rezultati:

1. Frida Hansdotter (Šve) 1:50.17
2. Marlies Schild (Aut) +0.05
3. Bernadette Schild (Aut) +0.15
4. Nastasia Noens (Fra) +0.24
5. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.29...

Poredak u slalomu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 438
2. Frida Hansdotter (Šve) 358
3. Marlies Schild (Aut) 325...

Ukupni poredak:

1. Maria Höfl-Riesch (Nje) 1079
2. Tina Weirather (Lih) 943
3. Anna Fenninger (Aut) 871
4. Lara Gut (Švi) 796
5. Tina Maze (Slo) 754...