EUFORIJA U NJEMAČKOJ

'Premiership je prošlost, s Bundesligom se ne može mjeriti!'

10.04.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Bivši nogometaš minhenskog Bayerna i reprezentativac Zapadne Njemačke Paul Breitner obrušio se na englesku Premierligu koju mnogi danas smatraju najjačom ligom svijeta...

Kontroverzni Breitner smatra da engleska Premierliga nije najbolja liga svijeta već nekoliko godina, već da je to Bundesliga. Štoviše, Nijemac smatra da Premierliga stagnira, jer se pretežno bavi marketingom i zaradom, a ne nogometom.

'Premierliga je bila najbolja liga svijeta do 2009. godine. Jedina Premierliga koja je danas najbolja jest ona u Aziji. U Europi je to Bundesliga,' rekao je Breitner, te nastavio 'derati' po engleskom nogometu.

'Koja je engleska momčad preostala u Ligi prvaka? Nijedna! To je zato jer su prestali napredovati. To se dogodilo još prije nekoliko godina kada su engleski klubovi primali masne novce i rekli: 'Dobro, to je to što smo tražili'. Oni ne uzimaju igrače koji bi povećali kvalitetu nogometa u Premierligi, već uzimaju imena koja će privući pažnju sponzora,' smatra bivši član bavarskog kluba, te zaključuje:

'Premierliga je gotova! Ona je povijest, a Bundesliga je sadašnjost. Naši su klubovi najkompetativniji u Europi, a imamo i najbolje, najmodernije, te najudobnije stadione svijeta. Odite u Englesku, Španjolsku ili još gore Italiju! Pa to nisu stadionu, to su ruševine. Smiješno! Osim toga svaka bundesligaška utakmica je gotovo rasprodana. Koja se liga time može pohvaliti?'