SUDAR S DINAMOM

Premekan pristup mogao bi biti koban za 'medvjede'

06.01.2014 u 09:57

Bionic
Reading

U ponedjeljak (19.30) Medvjedi će odigrati posljednju ovosezonsku utakmicu u Ledenoj dvorani Doma sportova u osnovnom dijelu KHL-a. Posljednji suparnik koji će u siječnju u toj dvorani doživjeti strastvene Medveščakove navijače, njihov entuzijazam i glasnice bit će Dinamo iz Minska.

Prvi međusobni susret Medveščaka i Dinama, koji je odigran početkom listopada 2013., zagrebačkim ledenim dečkima ostao je u dobrom sjećanju što zbog prve ovosezonske pobjede (2:3) na gostujućem ledu što zbog sedme pobjede zaredom i srušenog rekorda kao debitanti s najvećim nizom pobjeda. No, to ne znači da će igrači Medveščaka u ponedjeljak imati lak zadatak. Bez obzira što se bjeloruski Dinamo nalazi na posljednjem mjestu Zapadne konferencije, neće samo tako ispustiti tri boda.

'Dinamo je dobra momčad. Morat ćemo igrati svih 60 minuta. Ne smijemo biti premekani s timovima kao što je Minsk, s timovima koji su vješti i koji te mogu 'raniti'. Nadam se da ćemo osvojiti ta tri boda i da ćemo s pobjedom otići na gostovanja koja nam slijede', rekao je napadač Mike Glumac, koji se u posljednje dvije utakmice upisao u strijelca.


Charles Linglet, koji je trenutačno na brojci od šest golova i 13 asista u 33 susreta, sezone 2011./2012. te pola 2012./2013. nosio je dres momčadi iz Minska, a kako je propustio susret u glavnom bjeloruskom gradu, iznimno se veseli što će vidjeti stare prijatelje s kojima je jedno vrijeme dijelio svlačionicu.

'Ta će utakmica za mene biti ipak malo posebnija od ostalih jer sam u Minsku proveo gotovo dvije sezone. Unatoč tome, fokusirat ću se na našu igru i dati sve od sebe da moja momčad pobijedi. Prije utakmice u Minsku, veselio sam se susretu s prijateljima, ali nisam imao sreće. Nažalost zbog ozljede nisam mogao otputovati, no, siguran sam da ću jednog dana ponovo doći u Minsk', zaključila je Medveščakova Sedmica koja uz kanadsku ima i bjelorusku putovnicu, a ni ruski jezik joj nije stran.

'Ruski jezik koristim tu i tamo kad god mi se ukaže prilika, dok bjelorusku putovnicu koristim svaki put kada putujemo u Rusiju na gostovanja.'

Zagrebačke oklopnike, nakon što odrade susret s Dinamom, očekuje pet gostujućih utakmica, dok će siječan zaključiti dvobojima u Areni Zagreb u sklopu Pan Arena Ice Fevera.