DOMINACIJA DOMAĆINA

Prema turskim medijima u Feneru se sprema 'potres', a posebno se izdvaja izjava nove Dinamove zvijezde

21.09.2018 u 09:13

Bionic
Reading

U turskim medijima dosta je odjeknuo težak poraz Fenerbahčea na Maksimiru (4:1) u sklopu prvog kola Europske lige

I dok navijači Galatasaray i Bešiktaša uživaju u europskom debaklu mrskog suparnika turski mediji pišu da je u Zagrebu zasluženo slavila bolja momčad koja je dominirala utakmicom. No njihovi novinari ne hvale toliko igru hrvatskog prvaka, nego ističu pogreške koje su napravili nogometaši Fenerbahčea i u tome se vidi uzrok uvjerljivog posrtaja.

Turski Fanatik kao najslabiju kariju na utakmici spominje zadnju liniju u kojoj su braniči imali slab dan s puno pogrešaka što je prema njima presudilo.

Taj medij piše i da je Cocu uvođenjem Jailsona i Baris Alicija zadnjih pol sata pokušao promijeniti odnos snaga na terenu, ali to se nije dogodilo.

Fanatik podsjeća i na katastrofalnu Fenerovu statistiku kada je riječ o gostujućim europskim utakmicama odnosno da je u 113 susreta ovaj turski div upisao čak 64 poraza, 22 remija i tek 27 pobjeda uz negativnu gol razliku 115-212.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Očekivano, turski mediji više su usredotočeni na svoju momčad, a ne na Dinamo iako donose razmišljanja trenera 'modrih' Nenada Bjelice te izdvajaju izjavu Izeta Hajrovića 'da ovo nije očekivao'.

Upravo su Hajrovića istaknuli kao najzapaženije ime utakmice na Maksimiru, napominju da je napadač Dinama kratko vrijeme nosio dres Galatasarayja (osam utakmica, 2014.) te kako je u hrvatsku momčad došao na početku ove sezone bez odštete što se pokazalo kao sjajan potez.

Inače, turski list Millyet je objavio tekst u kojem stoji da je predsjednik Fenera Ali Koc odlučio smijeniti Cocua, ali takav rasplet najvjerojatnije bi se mogao dogoditi tek u slučaju poraza u gradskom derbiju protiv Bešiktaša koji je na rasporedu u ponedjeljak.