IDEALAN ŽDRIJEB

Preko Lensa do Pariza: Hrvatska staza do finala EURA!

22.06.2016 u 13:52

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaši još ne znaju protiv koga u srijedu nastavljaju svoj put na EP-u, no malo je realnih opcija. Donosimo ih sve...

Širenje EURA sa 16 na 24 sudionika zakompliciralo je popunjavanje sudionika prve izlučne faze, no uoči posljednjeg dana natjecanja po skupinama Hrvatska ima osam mogućih protivnika.

Prvi od njih je Slovačka (pozicija B3), no izgledi za taj dvoboj nisu veliki. Osim (očekivanih) pobjeda ili remija Italija i Švedske u skupini E Portugal bi morao izgubiti od Mađarske...

Nešto izgledniji je ogled s pozicijom E3. Tamo se Hrvatskoj nude dvoboji s Belgijom, Švedskom i Republikom Irskom. Ircima za taj pothvat (nikada nisu prošli grupu) treba slavlje nad Talijanima. Opet malo vjerojatno.

Ukoliko Švedska svlada Belgiju (i Irska ne pobijedi Italiju) Hrvatska bi igrala upravo protiv opasnih Belgijanaca, a ako niti Italija niti Belgija ne izgube iz te skupine će dalje ići samo dvije ekipe. Možemo igrati i protiv Šveđana ali uz ludu kombinaciju pobjeda Šveđana protiv Belgije i Iraca koji bi Italiju morali dobiti s najmanje tri razlike...


Odgovori će doći oko 23 sata, ali najizglednijim se čini da Hrvatska ide na poziciju F3. Tamo će snage odmjeriti Mađari, Portugal, Island i Austrija i sva četiri sastava teoretski mogu završiti na trećoj poziciji. Mađari ukoliko izgube od Portugala, te Island svlada Austriju.

Islanđani ako remiziraju s Austrijom, uz pobjedu Portugala protiv Mađarske. Portugal uz remi s Mađarskom i pobjedom Islanda nad Austrijancima, a Austrija uz pobjedu protiv Islanda i pobjedom Portugala protiv Mađarske.

Puno je kombinacija za prvu stepenicu, ali ostalo je prilično poznato...

Hrvatska će protiv jednog od ocih osam sastava igrati osminu finala u Lensu u subotu (sve preostale utakmice na EURU Hrvatske će igrati u21 sat), a put dalje vodi u Marseille idućeg četvrtka gdje bi Hrvate čekao bolji iz ogleda Poljska - Švicarska. Polufinale bi igrali srijedu zatim u Lyonu, a protivnici ne mogu biti najveći favoriti (Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Engleska) koji su svi u drugom dijelu ždrijeba. S njima se možemo sastati tek u velikom pariškom finalu.

EURO
Skupina E
Švedska Belgija 21:00
Italija Irska 21:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Italija 2 2 0 0 6
2. Belgija 2 1 0 1 3
3. Švedska 2 0 1 1 1
4. Irska 2 0 1 1 1
Sljedeće utakmice
Skupina F
Mađarska Portugal 18:00
Island Austrija 18:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Mađarska 2 1 1 0 4
2. Island 2 0 2 0 2
3. Portugal 2 0 2 0 2
4. Austrija 2 0 1 1 1
Sljedeće utakmice