ZAUSTAVLJAJU SE NATJECANJA

Prekinuta i NBA liga; uoči utakmice otkriveno da jedna košarkaška zvijezda ima koronavirus; suigrač našeg Bojana Bogdanovića

12.03.2020 u 07:21

Bionic
Reading

NBA, najjača košarkaška liga svijeta, odlučila je do daljnjeg prekinuti natjecanje nakon što je prije utakmice Oklahoma - Utah otkriveno da je igrač gostiju pozitivan na koronavirus

Američki mediji doznaju da je riječ o Rudyju Goberu, jednom od najboljih igrača Utaha Jazza koji svlačionicu dijeli s najboljih hrvatskim košarkašem Bojanom Bogdanovićem.

NBA je morao natjecanje odgoditi na neodređeno, jer je previše ljudi ušlo u kontakt s Francuzom. Navodno nitko od igrača Oklahome nije komunicirao s njim, no svaki član Jazza već je testiran na koronavirus. Uz to momčad Utaha samo dan prije kod kuće je dočekala Toronto dok su dva dana prije toga gostovali u Detroitu kod Pistonsa.

Svi igrači iz tih klubova su stavljeni u kućnu izolaciju, kao i oni protiv kojih je Jazz igrao u zadnjih 10 dana, a to su još Cleveland Cavaliersi, New York Knicksi i Boston Celticsi.

USKORO OPŠIRNIJE

Sigurno je da će NBA liga biti prekinuta na najmanje dva tjedna, koliko traje proces inkubacije i standardna karantena, ali realno, najjača i najbogatija košarkaška liga svijeta imat će zatvorena svoja vrata na puno dulji period.

Zapravo upitna je cijela sezona, ali postoji mogućnost da se ona skrati i da se odigra bar doigravanje. Naravno, ako će situacija biti pod kontrolom.