PUT U BUDUĆNOST

Predstavljen kup Dražena Petrovića

18.04.2011 u 17:33

Bionic
Reading

U zagrebačkom muzeju Mimara u ponedjeljak je predstavljeno novo košarkaško natjecanje koje će nositi ime legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije Dražena Petrovića

U zagrebačkom muzeju Mimara u ponedjeljak je predstavljeno novo košarkaško natjecanje koje će nositi ime legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije Dražena Petrovića

Organizator natjecanja je Hrvatski košarkaški savez, a pokrovitelj Hrvatski olimpijski odbor.

Prema riječima Željka Došena, inicijatora projekta i organizatora natjecanja koje će nositi naziv 'Klupski košarkaški Kup Dražen Petrović', ovo natjecanje je jedinstveno u svijetu, a u njemu će se natjecati svi klubovi registrirani u HKS-u i to u četiri dobne kategorije - mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima.

'Sve dobne kategorije skupljat će bodove za svoj klub, a oni najuspješniji zaslužit će pozivnice HKS-a za nastup na završnom turniru i mogućnost osvajanja Kupa Dražena Petrovića,' pojasnio je Došen.

Prvi završni turnir održat će se 24. i 25. rujna ove godine u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a zbog zgusnutog rasporeda planirano je da ove godine na njemu nastupe samo dva najbolja kluba imena kojih će biti poznata u lipnju nakon što završe ovosezonska natjecanja u svim dobnim kategorijama. Na završnom turniru zamišljeno je da klubovi-finalisti međusobno odigraju tri utakmice, u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a osvajač Kupa Dražena Petrovića, koji će biti proglašen i najboljim košarkaškim klubom u Hrvatskoj, postat će onaj klub koji ostvari više pobjeda.

'Cilj ovoga projekta je poticanje rada s mlađim dobnim kategorijama, te da pobjednik postane onaj klub koji je uspješan u svim dobnim kategorijama, jer sada imamo situaciju da prvakom Hrvatske može postati onaj klub koji kupi dva kvalitetna stranca na tri mjeseca,' istaknuo je Došen.

Predsjednik HKS-a Danko Radić i glavni tajnik HOO-a Josip Čop pružili su odršku ovom projektu, te izrazili uvjerenje kako bi se ovakva natjecanja trebala pokrenuti i u drugim nacionalnim sportskim savezima, ali da bi se mogla proširiti i izvan naše zemlje.