NA PJUNIK OSLABLJENI

Predstavljen Glavina, ozljeda Kovača ozbiljna

10.07.2009 u 16:14

Bionic
Reading

Novo Dinamovo pojačanje Denis Glavina predstavljen je na konferenciji za novinare u Plavom salonu. Na predstavljanju su se medijima obratili i trener 'modrih' Krunoslav Jurčić te član uprave Siniša Jagodić

Denis Glavina je novo-staro lice Dinama koje igra na mjestu lijevog beka. Dinamo ga je posudio na godinu dana s opcijom otkupa, a u zagrebački je klub došao iz ukrajinskog kluba Vorskla, pobjednika ovogodišnjeg ukrajinskog kupa.

'Dolazak u Dinamo puno mi znači i svojim igranjem želim dati doprinos kvaliteti momčadi. Moram se dokazati i dati maksimalan trud u svemu što ću ovdje raditi. Moje je primarno mjesto upravo lijevi bek. Bez obzira na to što sam ponekad bio ofenzivan, došao sam igrati na poziciji za koju sam određen', rekao je Glavina, nakon čega mu je Kruno Jurčić predao i službeni dres s brojem 11.

No, Glavina neće igrati u drugom pretkolu Lige prvaka.

'Denis, nažalost, neće igrati na utakmici s Pjunikom jer nije prijavljen za prve dvije utakmice. Nadam se da će nam se pridružiti što prije i uklopiti se u našu momčad,' objasnio je Kruno Jurčić koji se osvrnuo i na situaciju oko Kovačeve ozljede:

'Ozljeda je gora nego što smo mislili. Oštećena mu je kost u stopalu i neće moći odraditi nadolazeće treninge i utakmice. Kroz dva do tri tjedna očekujemo da se potpuno oporavi i pridruži se momčadi.'

Jedna od tema u Plavom salonu bilo je i Uefino upozorenje o maksimirskom stadionu.

'Stvari su općepoznate. Dali smo i službeno priopćenje. Situacija je vrlo alarmantna i bojimo se da se UEFA ovaj put nimalo ne šali. Napravit ćemo sve da se u kratkom vremenskom roku riješe ti zahtjevi kako bismo barem igrali utakmice u sljedećem kolu ili dva europskog natjecanja', obrazložio je Jagodić koji je naveo i alternative u slučaju da se u Maksimiru neće smjeti igrati.

'To može biti Varaždin, Split ili čak neki grad izvan Hrvatske. To, u svakom slučaju, moraju biti stadioni koji ispunjavaju UEFA-ine uvjete. Pratit ćemo situaciju i saznati što nas na kraju čeka', rekao je Jagodić.